Dresy Austrálie pre MS 2022

2022/2023 MS 2022 Nike
Autor: Myso

Tradičným účastníkom záverečného turnaja majstrovstiev sveta je Austrália. Protinožci si zahrajú už na piatom svetovom šampionáte v rade. Austrálsku reprezentáciu oblečie v Katare americká spoločnosť Nike.

Hlavné žlto-zelené oblečenie má podľa slov dizajnérov odkazovať na hlavné ekosystémy krajiny. Kombinácia trojice farieb označovaných ako University Gold, Tour Yellow a Green Noise spája v unikátnom dizajne piesočnatú krajinu s bohatými mokraďami a lesmi. Žlté tričká oživujú na konci rukávov zelené pruhy a zelené trojuholníky vložené v bočných výrezoch. Hlavné súpravy potom tradične dopĺňajú zelené trenírky a biele štulpne.

Náhradné dresy sú poctou austrálskemu pobrežiu a priľahlému oceánu. Americkí dizajnéri na nich skombinovali farby označované ako Obsidian a Green Glow. Súpravy majú symbolizovať bohatý morský život, útesy a reprezentovať spojenie Austrálčanov a životom na pobreží. Na obidvoch tričkách si môžeme na zadnej strane všimnúť pod výstrihom hviezdu prevzatú z austrálskej vlajky. Náhradné súpravy sú v jednofarebnom prevedení, trenírky a štulpne dopĺňajú svetlozelené prvky.

Austrália sa pokúsi na katarskom šampionáte o prelomenie nepriaznivej série, keďže v Južnej Afrike 2010, Brazílii 2014 i Rusku 2018 sa jej ani v jednom prípade nepodarilo postúpiť zo skupiny. Zverenci Grahama Arnolda sa v D skupine postupne stretnú s Francúzskom (22. novembra), Tuniskom (26. novembra) a Dánskom (30. novembra). Doteraz najväčším úspechom Socceroos je postup do osemfinále na nemeckom šampionáte z roku 2006.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok