Dresy Francúzska pre MS 2022

2022/2023 MS 2022 Nike
Autor: Myso

Favoritom skupiny D a obhajcom celkového prvenstva bude na nadchádzajúcich majstrovstvách sveta Francúzsko. Les Blues sa v Katare predstavia v oblečení od spoločnosti Nike, ktorá dvojnásobným svetovým šampiónom pripravila dresy v tradičnej kombinácii národných farieb.

Nová francúzska kolekcia oslavuje France Nouveau alebo Nové Francúzsko – spojenie dedičstva a budúcnosti krajiny. Na povrchu modrých dresov nájdeme vzor dubového listu a olivovej vetvy, ktoré predstavujú silu, solidaritu a mier. Klasické francúzske dizajnové prvky dopĺňa vložený trojfarebný trojuholník na bielych trenírkach ako aj zlaté detaily na tričkách.

Aktuálne oblečenie francúzskej reprezentácie používa najnovší prémiový dizajn vytvorený americkou spoločnosťou Nike. Hlavné modré dresy sú v elegantnom prevedení, doplnené v prednej časti modrým gombíkom. Emblém spoločnosti Nike ako aj znak Francúzskej futbalovej federácie sú zlaté. Milým detailom je malá francúzska vlajka umiestnená na konci rukávov. Výstroj kompletizujú biele trenírky a červené štulpne.

Náhradné biele oblečenie je inšpirované grafikou Toile de Jouy. Jedná sa o bavlnenú alebo ľanovú tkaninu potlačenú obrázkami krajiniek alebo postáv. Jej výrobou sa preslávila v 18. storočí továreň Jouy-en-Josas, ktorú nájdeme neďaleko Versailles. Americkí dizajnéri zakomponovali na nové dresy v spomenutom štýle charakteristické francúzske prvky ako kohúta, botanické rastliny, Víťazný oblúk alebo Clairefontaine.

Biele dresy sú skombinované so svetlejšou modrou farbou. V nej je opäť vytvorené logo spoločnosti Nike, znak FFF, a rovnako aj slogan reprezentácie „Nos differences nous unissent“ – „Naše rozdiely nás spájajú,“ umiestnený na vnútornej strane výstrihu. Výrez na bokoch tričiek i trenírok vypĺňa vložený trojuholník s francúzskou trikolórou. Biele tričká sú doplnené modrými trenírkami a bielymi štulpňami.

Francúzsko začne svoju cestu za obhajobou majstrovského titulu 22. novembra zápasom proti Austrálii. O štyri dni neskôr sa zverenci Didiera Deschampsa stretnú s Dánskom a na záver skupiny si 30. novembra zmerajú sily s Tuniskom. Les Blues sa pred štyrmi rokmi tešili z druhého triumfu na MS po finálovom víťazstve nad Chorvátskom (4:2), premiérovo predtým oslavovali na domácom šampionáte v roku 1998.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok