Dresy Poľska pre MS 2022

2022/2023 MS 2022 Nike
Autor: Myso

Aj posledný účastník skupiny C si nechal predstavenie svojich dresov na september. Poľsko oblečie v Katare americká spoločnosť Nike, ktorá mu pripravila dresy v tradičných národných farbách – bielej a červenej. Oblečenie sme videli po prvýkrát v akcii koncom minulého mesiaca, počas záverečných zápasov Ligy národov proti Holandsku a Walesu.

Hlavné biele dresy pokrýva na rukávoch strieborná textúra pripomínajúca hniezdo a perie bieleho orla. Práve ten je súčasťou štátneho znaku a dlhé roky reprezentuje poľskú suverenitu a jednotu. Logo spoločnosti Nike, čísla a menovky sú v červenej farbe. Súpravy dopĺňajú červené trenírky a biele štulpne, vzhľadom na farby súpera ale môžeme očakávať, že Poľsko uvidíme aj v kompletne bielom prevedení.

K žiadnemu prekvapeniu nedošlo ani pri farbe náhradných dresov. Tie sú opäť červené a kopírujú tak jednu z národných farieb nášho severného suseda. Tvar výstrihu je aj v tomto prípade okrúhly, dizajn je ale oživený tenkým červeným prúžkom a v podobnom štýle sú vyhotovené aj zakončenia rukávov. Výstroj poľských futbalistov doplnia na súperových ihriskách biele trenírky a červené štulpne.

Na poľskú reprezentáciu čaká v Katare už deviaty záverečný turnaj MS. Najväčšími úspechmi sú doteraz dve tretie miesta z rokov 1974 a 1982. Pred štyrmi rokmi v Rusku skončil poľský výber už v skupine. O lepší výsledok zabojujú zverenci Czesława Michniewicza tento rok v skupine C, kde sa postupne stretnú s Mexikom (22. novembra), Saudskou Arábiou (26. novembra) a Argentínou (30. novembra).

Publikované 14. októbra 2022 a zaradené do
2022/2023 MS 2022 Nike

📸 nike.com a instagram.com/laczynaspilka

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok