Dresy Argentíny pre MS 2022

2022/2023 Adidas MS 2022
Autor: Myso

Už od leta poznáme dizajn nových dresoch Argentíny. Tím okolo hviezdneho Lionela Messiho sa predstaví v Katare v skupine C v oblečení z dielne spoločnosti Adidas. Nemecký výrobca pripravil dvojnásobnému majstrovi sveta tradičné dresy v neodmysliteľnom pruhovanom prevedení i moderné súpravy v odvážnej fialovej farbe.

Najnovšie argentínske dresy majú na prednej strane tri výrazné pásy v belasej farbe. Tričká sú doplnené čiernymi prvkami. V tejto farbe je vyhotovený okrúhly výstrih, tradičné tri prúžky na pleciach i zakončenia rukávov. Dresy La Albiceleste boli jednými z prvých reprezentačných, na ktorých je vyobrazené nové logo spoločnosti Adidas (bez nápisu). To nájdeme tradične na pravom mieste hrude.

Nové oblečenie juhoamerického tímu zaujme prevedením zadnej strany. Na nej opäť nájdeme trojicu belasých pruhov, stredný je však rozdelený na dve časti tak, aby pripomínal štátnu vlajku. Odkaz na ňu ešte umocňuje emblém zlatého slnka, ktorý sa nachádza vo vrchnej časti nad menovkami. K pruhovaným tričkám si argentínski futbalisti obliekajú čierne alebo biele trenírky a rovnaký farebný výber majú aj pri štulpniach.

Zatiaľ čo hlavné dresy sú v tradičnom dizajne, tie náhradné sú menšou revolúciou. Argentínska reprezentácia sa vôbec po prvýkrát v histórii predstaví vo fialovom prevedení. Prevratný vzhľad je podľa tlačovej správy nemeckého dodávateľa inšpirovaný hrdosťou argentínskeho národa a jeho snahou o spravodlivejší svet.

Fialové tričká zaujmú taktiež odvážnou grafikou. Tá má symbolizovať oheň a opäť odkazuje na Mayské slnko známe z argentínskej vlajky. Oblečenie je doplnené prvkami vo svetlejšom odtieni fialovej. Súpravy dopĺňajú fialové trenírky a štulpne. Okrem mužskej reprezentácie si v rovnakých dresoch zahrá aj ženský výber La Albiceleste.

Zverenci Lionela Scalioniho sa v Katare predstavia v skupine C. V úvodnom stretnutí narazí Argentína 22. novembra na Saudskú Arábiu. Následne sa stretne 26. novembra s Mexikom a posledným zápasom v skupine bude pre ňu 30. novembra súboj s Poľskom. Aktuálny šampión Copa América skončil pred štyrmi rokmi v Rusku v osemfinále, kde vypadol s Francúzskom po gólovej prestrelke 3:4.

Publikované 8. októbra 2022 a zaradené do
2022/2023 Adidas MS 2022

📸 adidas.com a instagram.com/afaseleccion

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok