Dresy Walesu pre MS 2022

2022/2023 Adidas MS 2022
Autor: Myso

Tento rok sa po dlhej dobe predstaví na záverečnom turnaji aj reprezentácia Walesu. The Dragons si naposledy zahrali na majstrovstvách sveta v roku 1958 vo Švédsku. V Katare oblečie partiu okolo hviezdneho Garetha Balea nemecká spoločnosť Adidas.

Dresy waleského tímu debutovali podobne ako súpravy ďalších národných tímov počas septembrových zápasov Ligy národov. Biele oblečenie mali na sebe zverenci Roba Pagea pri prehre 1:2 v Belgicku, červené si potom obliekli o tri dni neskôr v domácom stretnutí s Poľskom (0:1).

Dizajn hlavných červených dresov vychádza zo symbolu draka. Textúra tričiek pripomína oheň, ktorý stelesňuje ducha a históriu waleského národa. Na zadnej strane tričiek nechýba pod výstrihom ani ďalší národný symbol – kvet narcisu. Dresy sú doplnené zelenými prvkami v okolí okrúhleho výstrihu, po bokoch i v spodnej časti zadnej strany.

Náhradné dresy vychádzajú z národných farieb. Biele oblečenie je doplnené červenými a zelenými detailmi. Nápaditý vzor použitý v okolí výstrihu odkazuje na súpravy waleských futbalistov používané v minulosti. Nové oblečenie je vytvorené z recyklovaných materiálov a bolo uvedené v rámci produktovej línie Adidas Primegreen.

Na prezentačných fotografiách mali waleskí futbalisti doplnené červené tričká bielymi trenírkami a červenými štulpňami. Pre náhradné oblečenie bolo zvolené presne opačné farebné prevedenie. V spomínaných zápasoch Ligy národov sa však aj vzhľadom na farby súperov predstavili v čisto bielom a čisto červenom prevedení.

Wales pri spomínanej premiére vo Švédsku obsadil pred 64 rokmi konečné šieste miesto. O zopakovanie podobného umiestnenia, či jeho vylepšenie sa budú The Dragons v Katare pokúšať v skupine B v konkurencii USA (21. novembra), Iránu (25. novembra) a Anglicka (29. novembra).

Publikované 6. októbra 2022 a zaradené do
2022/2023 Adidas MS 2022

📸 adidas.com a instagram.com/fawales

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok