Dresy USA pre MS 2022

2022/2023 MS 2022 Nike
Autor: Myso

Keďže ani niečo vyše mesiaca pred začiatkom svetového šampionátu nepoznáme oblečenie Iránu, v predstavovaní tímov B skupiny pokračujeme Spojenými štátmi. USA sa vracajú medzi svetovú elitu po ôsmich rokoch. V Katare sa predstavia v dresoch od domácej spoločnosti Nike.

Dizajnéri americkej spoločnosti pripravili na tento rok rovnaké dresy pre mužský aj ženský reprezentačný výber, čím chcú ilustrovať vieru futbalovej federácie v jeden národ a jeden tím. Podľa tlačovej správy sú nové súpravy navrhnuté tak, aby predstavovali jednotu, symbolizovali rozmanitosť a oslavovali spoluprácu medzi spoločnosťou Nike a US Soccer. Odvážny a prepracovaný dizajn symbolizuje hrdosť na tím a krajinu a predstavuje spolupatričnosť a rozmanitosť, teda hodnoty ktoré spájajú všetkých Američanov. Oblečenie má taktiež za úlohu prezentovať futbal ďalším generáciám nielen na ihrisku, ale aj mimo neho.

Hlavné dresy sú vyhotovené v nadčasovej kombinácii bielej, tmavomodrej a červenej farby. Dizajn čerpá inšpiráciu z rozmanitosti a bohatého dedičstva Spojených štátov v rôznych športoch, ligách a asociáciách. Dresy majú predstavovať lídra pri formovaní a zjednocovaní športovej kultúry v celej krajine. Inšpiráciu ostatnými športmi si môžeme všimnúť najmä na rukávoch, kde je logo spoločnosti Nike umiestnené po vzore výstroja hráčov amerického futbalu. Súpravy na prezentačných fotografiách dopĺňali biele trenírky a tmavomodré štulpne. Je však pravdepodobné, že americký výber uvidíme aj v čisto bielom prevedení.

Náhradné oblečenie je postavené na odvážnom dizajne vyjadrujúcom mladosť, rozmanitosť a jednotu. Dizajnérsky tím spoločnosti Nike sa pri tvorbe inšpiroval technikami, ktoré sa vyskytujú v americkom módnom a streetwearovom priemysle. Na vytvorenie originálnej textúry bola použitá jedinečná technika farbenia ľadom, tzv. ice-dying, kedy sa na vrch látky umiestnia kocky ľadu posypané práškovým farbivom a výsledný vzhľad určí samotný proces topenia. Modré súpravy sú na spodnej strane tričiek a trenírok doplnené malými červenými trojuholníkmi, logo spoločnosti Nike nájdeme opäť na rukávoch.

Reprezentácia USA odohrá svoj prvý zápas na šampionáte 21. novembra proti Walesu. O štyri dni neskôr čaká na zverencov trénera Gregga Berhaltera Anglicko. Posledným zápasom v skupinovej fáze bude 29. novembra zápas proti Iránu. Američania sa predstavia na záverečnom turnaji po ôsmich rokoch. Ich doteraz najväčším úspechom je tretie miesto z vôbec prvých majstrovstiev sveta v roku 1930. V modernej ére to najďalej dotiahli v roku 2002, kedy sa dostali do štvrťfinále.

Publikované 4. októbra 2022 a zaradené do
2022/2023 MS 2022 Nike

📸 nike.com, instagram.com/usmnt

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok