Dresy Anglicka pre MS 2022

2022/2023 MS 2022 Nike
Autor: Myso

Prvým zástupcom z B skupiny tohtoročného šampionátu je Anglicko. Albion sa v Katare predstaví v dresoch od americkej spoločnosti Nike. Podľa jej dizajnérov nová kolekcia čerpá inšpiráciu z odvahy anglického tímu a zvýrazňuje jeho oddanosť a kolektívnu energiu.

Hlavné dresy sú v tradičnej bielej farbe, tento rok doplnené belasou a tmavomodrou. Táto farebná kombinácia je spomienkou na domáci európsky šampionát z roku 1996, na ktorom Anglicko vypadlo na penalty v semifinále s Nemeckom. Dominantnou súčasťou tričiek je farebný prechod z tmavomodrej cez belasú až do bielej, umiestnený od výstrihu smerom k rukávom. Súpravy sú tradične doplnené tmavomodrými trenírkami a bielymi štulpňami.

Náhradné dresy sú taktiež v tradičnej červenej farbe, ku ktorej sa anglické mužstvo vracia po dvojročnom období modrých súprav. Tričká zaujmú tmavomodrým výstrihom, ktorý pre zmenu pripomína oblečenie značky Umbro zo začiatku 90. rokov. Ani tu sa ale nezabudlo na belasú. Tá tvorí podkladovú farbu pre znak Futbalovej asociácie a takisto sú v nej vyhotovené čísla a menovky hráčov, či emblém spoločnosti Nike. Tričká dopĺňajú červené trenírky a štulpne.

Anglická reprezentácia má za sebou úspešné obdobie, ktoré však nedokázala zvýrazniť ziskom trofeje. Pred štyrmi rokmi si v Rusku zahral Albion semifinále a minulý rok sa na preloženom európskom šampionáte prebojovali zverenci Garetha Southgatea dokonca až do finále. V Katare čaká majstrov sveta z roku 1966 na úvod Irán (21. novembra), neskôr v skupine narazia ešte na USA (25. novembra) a priaznivci sa už istotne tešia aj na derby zápas s Walesom (29. novembra).

Publikované 2. októbra 2022 a zaradené do
2022/2023 MS 2022 Nike

📸 nike.com, instagram.com/england

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok