Dresy Šachtaru Doneck 2021/2022

2021/2022 Liga majstrov Puma
Autor: Myso

V D skupine tohtoročnej Ligy majstrov hrá aj aktuálny ukrajinský vicemajster. Šachtar Doneck zmenil počas leta svojho dodávateľa športového výstroja. Po dlhoročnej spolupráci s americkou spoločnosťou Nike začala 12-násobného víťaza ukrajinskej Premier League obliekať nemecká Puma. Tá mu na úvod pripravila dvojicu dresov v tradičných klubových farbách – oranžovej a čiernej.

Hlavné aj náhradné dresy sú vyhotovené v takmer rovnakom dizajne. Na tričkách si môžeme všimnúť véčkový výstrih. Predná strana je potom vyplnená tenkými vertikálnymi prúžkami, medzi ktorými je viditeľná originálna textúra pripomínajúca uhlie. Na zadnej strane pod výstrihom sú umiestnené prekrížené krompáče odkazujúce na názov klubu, ako aj veľký počet uhoľných baní v doneckej oblasti.

Nová spolupráca s nemeckou značkou Puma priniesla aj Šachtaru kontroverzné tretie dresy charakteristické veľkým nápisom na hrudi. Tretie biele tričká sú doplnené čiernymi prúžkami a výraznými oranžovými písmenami “SHAKHTAR”. Donecký klub nemá tretie oblečenie oživené vodotlačou, klubový znak tak nájdeme len netradične vzadu nad menovkami.

V domácich súťažiach robia doneckí futbalisti reklamu cyperskej stávkovej spoločnosti Parimatch. Na európskej scéne majú na hrudi emblém finančnej a priemyselnej firmy SCM Holding (v ukrajinčine uvádzanej aj pod skratkou CKM). Brankári chytajú v modeli označovanom ako Puma teamULTIMATE. K dispozícii ho majú v čiernej, bielej a svetlozelenej verzii.

Šachtar si účasť v tohtoročnej skupinovej fáze Ligy majstrov vybojoval cez dve predkolá. V treťom vyradil belgický Gent a v play-off po úspešnom zvládnutí predĺženia domácej odvety aj AS Monako. Po včerajšej prehre na pôde Interu Miláno je už jasné, že ukrajinskí futbalisti na jar do bojov v európskych pohároch nezasiahnu. V konkurencii spomínaného zástupcu z Talianska, Realu Madrid a Sheriffu Tiraspoľ nazbierali doteraz len jediný bod a s určitosťou obsadia posledné miesto v skupine.

Publikované 27. novembra 2021 a zaradené do
2021/2022 Liga majstrov Puma

📸 shop.shakhtar.com, instagram.com/fcshakhtar a gettyimages.com

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok