Dresy Olympique Lyon 2021/2022

2021/2022 Adidas Ligue 1
Autor: Myso

Skupinovú fázu Európskej ligy UEFA hrá tento ročník aj francúzsky Olympique Lyon. Sedemnásobný majster krajiny predstavil svoje nové oblečenie ešte v závere mája. Hlavné biele dresy z dielne nemeckej spoločnosti Adidas mali na sebe prvýkrát hráči Les Gones ešte v poslednom kole predchádzajúceho ročníka, v ktorom prehrali na domácom štadióne s Nice 2:3.

Na biele dresy sa vracia populárny modro-červený pruh, ktorý bol súčasťou oblečenia Lyonu v 70. rokoch minulého storočia a taktiež aj na začiatku tohto súčasného. Lyon získal v rokoch 2002 – 2008 sedem titulov v rade, čo ho zaraďuje medzi najúspešnejšie francúzske kluby novodobej éry. Pruhy sú navyše oživené textúrou leva prevzatého z klubového znaku.

Alternatívou k hlavným bielym súpravám sú červené. Tie sú určené pre stretnutia na ihriskách súperov. Tričká sú pokryté textúrou pripomínajúcou kvetiny. V okolí výstrihu i na zakončeniach rukávov si môžeme všimnúť tmavomodrý prúžok. V tejto farbe sú vyhotovené aj tradičné tri pásiky umiestnené na pleciach a spoločne s jemným bielym lemovaním aj čísla a menovky hráčov.

Partnerom klubu je letecká spoločnosť Fly Emirates. Ženský tím robí reklamu platobným kartám Mastercard. Vo francúzskej súťaži sú potom na dresoch ešte aj emblémy ďalších partnerov. Na rukáve je to britská automobilka MG Motors, vzadu pod číslami developerská spoločnosť Alila a na trenírkach pre zmenu módna značky Teddy Smith.

V priebehu augusta došlo aj k predstaveniu tretích dresov. Zatiaľ čo pri hlavných a náhradných súpravách je zvykom klasický vzhľad, s odkazom na klubovú históriu, pri treťom oblečení zvyknú dizajnéri výrazne popustiť uzdu svojej fantázii. A špeciálne to sledujeme už dlhšie roky práve pri francúzskych celkoch. Podobne dopadli aj nové dresy Lyonu, ktoré sú charakteristické odvážnou čierno-bielou textúrou pokrývajúcou celú prednú časť tričiek a rukávy.

Do čierno-bieleho prevedenia je ladené aj logo hlavného partnera Fly Emirates a takisto aj klubový znak. Zadná strana je jednofarebná a vyniknú na nej biele čísla a menovky. Podľa obrázkov z klubového e-shopu sa očakáva, že oblečenie bude skombinované s čiernymi trenírkami a štulpňami, na ktorých nechýbajú neodmysliteľné tri prúžky charakteristické pre spoločnosť Adidas.

Brankári štvrtého celku minuloročnej Ligue 1 chytajú v známom dizajne Adidas Condivo GK 21. K dispozícii ho majú v žltej, modrej a ružovej farbe. V priebehu sezóny si už ale jednotka tímu Anthony Lopez z Portugalska zachytal aj v červenej hráčskej súprave.

Ako už bolo spomenuté v úvode, Lyon sa tento rok predstavuje aj v skupinovej fáze Európskej ligy UEFA. Jeho súpermi sú škótsky Glasgow Rangers, česká Sparta Praha a dánsky Brøndby IF. Francúzsky celok to v súťaži najďalej dotiahol v ročníku 2016/17, kedy si zahral semifinále.

Alternatívne kombinácie

Biele dresy s červenými trenírkami a bielymi štulpňami.
Sparta Praha – Olympique Lyon, skupinová fáza EL UEFA, 21. októbra 2021
📸 www.ol.fr

Fotogaléria

Aktualizované 10. 12. 2021 – fotografia zo zápasu v tretích čiernych dresoch.

Tretie čierne súpravy.
Olympique Lyon – Glasgow Rangers, skupinová fáza EL UEFA, 9. decembra 2021
📸 www.ol.fr

Publikované 7. novembra 2021 a zaradené do
2021/2022 Adidas Ligue 1

📸 boutique.ol.fr, www.ol.fr a gettyimages.com

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok