Tretie dresy Paríža Saint-Germain 2021/2022

2021/2022 Liga majstrov Ligue 1 Nike
Autor: Myso

Americká spoločnosť Nike uviedla tradične v priebehu septembra tretie dresy pre európske veľkokluby. Svojho nového oblečenia sa tak dočkal aj aktuálny francúzsky vicemajster. Čierne dresy skombinované so šedou a žiarivou červenou vojdú do histórie ako prvé v novej ére, ktorej súčasťou je už aj hviezdny argentínsky futbalista Lionel Messi.

Tretie dresy sú určené pre zápasy v prestížnej Lige majstrov. Tričká sú charakteristické okrúhlym výstrihom, v okolí ktorého si môžeme všimnúť reliéfne polkruhy. Hruď zdobí výrazný šedý pruh. Emblémy výrobcu dresov nájdeme netradične na rukávoch. Tento prvok sa vyskytuje napríklad pri oblečení hráčov amerického futbalu v zámorskej NFL.

Použitie žiarivej červenej farby má podľa klubového webu predstavovať obrovskú energiu parížskych fanúšikov, ktorí svojim povzbudzovaním motivujú hráčov, aby vydali zo seba to najlepšie. Tretie oblečenie je doplnené čiernymi trenírkami a štulpňami s červenými detailmi. Nové súpravy boli prvýkrát v akcii v 8. kole Ligue 1, kedy si Paríž poradil na domácom trávniku s Montpellierom 2:0.

Vicemajstrovská pozícia zabezpečila zverencom argentínskeho trénera Mauricia Pochettina účasť v skupine Ligy majstrov. V nej sú súperom parížskeho klubu anglický majster Manchester City, nemecký vicemajster RB Lipsko a belgický šampión Club Brugge. V doterajších štyroch stretnutiach si futbalisti PSG pripísali na svoje konto dve víťazstvá a dve remízy.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok