Dresy OSC Lille 2021/2022

2021/2022 Liga majstrov Ligue 1 New Balance
Autor: Myso

Nový mesiac začíname novou ligovou súťažou. Po desiatich rokoch sa z majstrovského titulu v najvyššej francúzskej lige tešil OSC Lille. Štvornásobného majstra krajiny oblieka americká spoločnosť New Balance, ktorá mu pripravila pre aktuálny ročník trojicu dresov. Hlavné červené boli uvedené začiatkom júla v rámci kampane „Nothing Stops the Dogues” „Nič nezastaví dogy.”

Tradičná klubová červená má na nových dresoch Lille sýtejší odtieň. Prednú stranu tričiek vypĺňa textúra tvorená päťuholníkmi, ktoré odkazujú na klubový znak. Tričká sú v okolí véčkového výstrihu a na koncoch rukávov oživené tmavomodrou farbou. Pri výstrihu nájdeme taktiež aj striebornú. Súpravy kompletizujú tmavomodré trenírky a štulpne s obrázkom ľalie.

Náhradné biele dresy sú vyhotovené v ešte jednoduchšom prevedení. Dizajnéri ich skombinovali so zlatou a čiernou, v ktorej je vyhotovený aj klubový znak. Partnerom úradujúceho víťaza Ligue 1 je jeden z najväčších francúzskych online obchodov Boulanger. Ten sa na náhradnom oblečení prezentuje svojim výrazným oranžovým logom. Náhradné dresy kombinujú futbalisti Lille väčšinou s bielymi trenírkami a štulpňami, pár stretnutí ale odohrali aj v kombinácii s čiernymi časťami výstroja.

Pri prezentácii nových dresov priniesol oficiálny klubový web aj vyjadrenie klubového prezidenta Oliviera Letanga: „Uplynulý rok bol pre každého ťažkým obdobím, ale láska a podpora fanúšikov inšpirovala hráčov k skvelým výkonom. Nové dresy sú vynikajúce a nás v nich čaká špeciálna sezóna, počas ktorej sa predstavíme doma pred našimi priaznivcami ako šampióni. Dúfame, že fanúšikovia si zamilujú nové farby a budú nosiť naše dresy s hrdosťou.”

V auguste potom prišlo na rad aj tretie oblečenie v čiernej farbe. To je pre hráčov Lille určené pre stretnutia proti červeno-bielym súperom. Tmavé dresy odkazujú na miestnu architektúru. Na prednej strane tričiek si môžeme všimnúť zaujímavý tmavošedý obrazec. Jedná sa o grafické znázornenie Citadely v Lille, ktorá patrí medzi dominanty historického centra mesta. Bola postavená v rokoch 1667 až 1670 a v súčasnosti slúži ako objekt francúzskeho vojenského veliteľstva.

K tretím súpravám pridal svoj komentár aj Kenny McCallum, generálny manažér spoločnosti New Balance: „Citadela v Lille je jedným z najikonickejších miest vo Francúzsku a fantastickým zdrojom inšpirácie. Je našim cieľom, aby si fanúšikovia užili autentické príbehy o dizajnoch New Balance a dúfame, že si tento dres zapamätajú ako oslavu historického centra svojho mesta.”

Na rozdiel od zaujímavo riešených hráčskych dresov skončili len so základnými dizajnami brankári. Tí sa nemôžu pochváliť tričkami so škvrnitými textúrami ako ich kolegovia v FC Porto, Athleticu Bilbao alebo AS Rím. Gólmani Lille chytajú tento ročník v modrom, oranžovom a čiernom oblečení.

Majstrovská sezóna znamená pre Lille tento rok účasť v skupinovej fáze Ligy majstrov. V základnej skupine G sú súpermi zverencov Jocelyna Gourvenneca španielska FC Sevilla, nemecký VfL Wolfsburg a rakúsky Red Bull Salzburg. V minulej sezóne si Les Dogues zahrali v Európskej lige UEFA. Ako víťaz svojej skupiny však vypadli vo vyraďovacej fáze hneď s prvým súperom. Vo februári dvakrát prehrali 1:2 s Ajaxom Amsterdam.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok