Čo týždeň dal 43/2021

Čo týždeň dal
Autor: Myso

Aj na Sviatok všetkých svätých je tu pravidelný týždenník. Na slovenských trávnikoch nás cez víkend zaujalo Pohronie, ktoré nastúpilo v netradičných ružových dresoch. Z európskych klubov sa potom pozrieme na dresy Puma pre e-športové tímy a s Bochumom si zaspomíname na 90. roky. A v závere sa pristavíme aj pri talianskych celkoch. Príjemné čítanie!


Pohronie v ružových dresoch

Už pred začiatkom sezóny unikli informácie o tretích dresoch tímu zo Žiaru nad Hronom. Tie mali nahradiť limitovanú čiernu edíciu Pohronské osy. Oficiálneho predstavenia sme sa dočkali napokon až v závere októbra. V piatok klub oblečenie uviedol pomocou príspevkov na sociálnych sieťach. Netradičné ružové oblečenie s diagonálnymi čiernymi a bielymi pruhmi prinieslo zverencom španielskeho trénera Pabla Villara šťastie. V sobotňajšom stretnutí uspelo Pohronie na trávniku Michaloviec 2:0.



Dresy Puma pre e-šport

Záver mesiaca sa niesol aj v duchu uvedenia nových dresov pre e-športové tímy Olympique Marseille a AC Miláno. Obidva dresy sú v tmavom prevedení doplnené pruhmi s farebnými prechodmi. Francúzsky celok má na dresoch horizontálne pásy v bielo-modrom prevedení, taliansky klub zase okrem tradičnej červeno-čiernej kombinácie zaujme aj tyrkysovou. Dresy doplnili oblečenie Manchestru City, ktoré Puma vydala ešte v priebehu septembra. Ako sa vám tieto netradičné kúsky páčia? Neváhajte sa vyjadriť v komentároch.


Spomienka Bochumu na 90. roky

Aj ďalší príspevok sa bude týkať e-športových dresov. Tentokrát sa pozrieme do Nemecka, kde si na 90. roky zaspomínali v tíme VfL Bochum. Ak sledujete futbalové dresy dlhšie, tak si určite budete pamätať na oblečenie tohto nemeckého tímu, ktoré bolo charakteristické pestrofarebnými pruhmi. Tie pokrývali na tričkách zo sezóny 1997/98 celú ľavú časť a zdobili hlavné modré, náhradné biele i tretie červené dresy. Dúhový vzor sa vracia tento rok na oblečenie e-športového tímu. Prevedenie je už ale omnoho striedmejšie, farebné pruhy nájdeme tentokrát len na prsiach. Vrchná časť dresov je modrá, spodná potom pre zmenu biela.

Nové dresy VfL Bochum pre e-šport (📸 instagram.com/vfl1848esports).

Neapolské tímy hrajú v dresoch odlišných značiek

Pri svetových veľkokluboch zvykne platiť, že výrobca dresov pre jeho A tím oblieka kompletne aj mládež, či ženské celky. Výnimkou je ale tento ročník taliansky SSC Neapol. Dvojnásobný víťaz Série A hrá v aktuálnej sezóne v dresoch domácej spoločnosti Emporio Armani. Jeho mládežnícke tímy však oblieka ďalší taliansky výrobca. Všetky tímy okrem mužstva do 19 rokov (Primavera) hrajú v dresoch značky Legea. Tie majú k dispozícii v tradičnej belasej farbe, alternatívnou je potom čierna.


Lazio nechalo fanúšikov vybrať farbu sponzora

Najvernejší fanúšikovia Lazia Rím mohli hlasovať za farbu nápisu Binance na tohtoročných belasých dresoch svojho klubu. Tím z hlavného mesta Talianska uzavrel partnerstvo s touto spoločnosťou zaoberajúcou sa obchodovaním s kryptomenami len v priebehu ročníka a počas minulého týždňa dal svojim priaznivcom možnosť vybrať, či jej logo na dresoch bude tmavomodré alebo biele. Hlasovať mohli všetci fanúšikovia, ktorí sa zaregistrovali na stránke partnera klubu a kúpili si aj klubové tokeny. Tie sú k dispozícii práve vo forme kryptomeny a ich držiteľom umožňujú rozhodovať o niektorých otázkach v klube. Okrem spomínanej farby nápisu môžu napríklad vyberať pesničku na predzápasovú rozcvičku alebo hráča, ktorý sa objaví v záhlaví klubovej webovej stránky. Priaznivci Orlov vybrali v hlasovaní tmavomodrú verziu. Tá bola aj prvou voľbou klubových predstaviteľov, keďže hráči v dresoch s tmavomodrým nápisom Binance nastúpili už v polovici októbra proti Interu Miláno.

Biele alebo tmavomodré? Fanúšikovia Lazia zvolili druhú možnosť (📸 binance.com)

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok