Dresy RB Lipsko 2021/2022

2021/2022 Bundesliga Liga majstrov Nike
Autor: Myso

V predchádzajúcej sezóne Bundesligy sa druhýkrát nemeckým vicemajstrom stalo Lipsko. Die Roten Bullen začali s predstavovaním svojich dresov už počas mája. Hlavné biele v odvážnom a progresívnom vzhľade mali premiéru vo finálovom stretnutí o Nemecký pohár, v ktorom RasenBallsport nestačil v Berlíne na Borussiu Dortmund (1:4).

Oblečenie je charakteristické dynamickou červenou textúrou pokrývajúcou celú prednú časť, spodok zadnej i obidva rukávy. Pod výstrihom nájdeme nápis „You can do anything” – „Môžeš robiť čokoľvek.” Súpravu kompletizujú červené trenírky a červené štulpne.

Rovnaká textúra je zachovaná aj na tmavých náhradných dresoch. Tentokrát je ale okrem červenej využitá aj žltá a modrá, ktoré tak spolu dodávajú oblečeniu originálny vzhľad. Partnerom klubu je rakúsky výrobca energetických nápojov Red Bull, podľa ktorého má klub aj svoju prezývku.

Aj náhradné oblečenie debutovalo ešte počas predchádzajúcej sezóny a opäť to bola neúspešná premiéra. V nových náhradných dresoch prehrali futbalisti Lipska v poslednom kole Bundesligy na ihrisku Unionu Berlín 1:2. Súpravy určené pre zápasy na súperových ihriskách dopĺňajú čierne trenírky a čierne štulpne.

Až do septembra sme si museli počkať na predstavenie tretích dresov. Tie sú taktiež v modernom vzhľade, no použitá textúra je ešte viac futuristická. Tmavomodré oblečenie dopĺňa tentokrát ružová, tyrkysová a šedá. Logo partnera i klubový znak sú vyhotovené v bielom prevedení. Boky tričiek vypĺňa lomený ružový pruh, na ktorom si môžeme všimnúť názov klubu vo forme vystupujúcich písmen.

V originálnom oblečení sa Lipsko predstavuje aj v skupinovej fáze Ligy majstrov. Súpermi zverencov amerického trénera Jesseho Marscha sú v základnej A skupine veľké mená ako Manchester City a Paríž Saint-Germain. Štvoricu dopĺňa belgický majster Club Brugge. K farebným tričkám nosia futbalisti Lipska tmavomodré trenírky s ružovým prúžkom a tmavomodré štulpne.

Lipsko počas septembra stihlo predstaviť aj štvrté dresy. Tentokrát sa jedná len o katalógový model Nike Strike II, ktorého prevedenie je oproti zvyšným trom súpravám výrazne jednoduchšie. Na oblečení sa striedajú dva odtiene červenej farby. Originálnu textúru na rukávoch dopĺňa na boku tričiek lomený pruh.

Klubový znak i emblém partnera Red Bull sú podobne ako na tretích dresoch v bielom prevedení. Napriek tomu, že dresy boli predstavené pred viac ako mesiacom, Lipsko v nich ešte doteraz neodohralo žiadny súťažný zápas (aktualizácia 26.10.2021 – Lipsko dnes v dresoch nastúpilo na stretnutie 2. kola Nemeckého pohára na ihrisku štvrtoligového Babelsbergu. V stretnutí zvíťazilo 1:0 gólom Dominika Szoboszlaia zo 45. minúty).

Radosť hráčov Lipska po strelenom góle v pohárovom stretnutí v Babelsbergu (📸 Getty Images).

Brankári druhého tímu predchádzajúcej sezóny nemeckej Bundesligy chytajú v známom dizajne Nike Promo. Počas prebiehajúcej sezóny sa stihli predstaviť v jeho žltej, svetlozelenej a modrej verzii.

Lipsko sa v posledných rokoch prepracovalo medzi bundesligovú špičku. Klub si zahral prestížnu Ligu majstrov aj v minulej sezóne, v ktorej dokázal postúpiť zo základnej skupiny na úkor favorizovaného Manchestru United. Stopku vystavil nemeckému klubu v osemfinále Liverpool. The Reds vyradili Červených býkov po dvoch zhodných víťazstvách 2:0.

Alternatívne kombinácie

Biele dresy s bielymi trenírkami a štulpňami
Wolfsburg – Lipsko, 3. kolo Bundesligy, 29. august 2021
📸 Getty Images

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok