Dresy Čile 2021-2022

2021/2022 Adidas Reprezentácie
Autor: Myso

Ak čítate pravidelný týždenník, tak iste viete, že Čile tento rok ukončilo spoluprácu s americkou spoločnosťou Nike. Juhoamerickú reprezentáciu bude po 27 rokoch opäť obliekať nemecký Adidas, ktorý začiatkom októbra oficiálne predstavil nové súpravy pre výber La Roja.

Dresy sú v národných farbách. Hlavné červené oblečenie má výrazný modrý výstrih, ktorý je v prednej časti predĺžený légou s gombíkmi. Na zakončeniach rukávov sú prítomné modro-biele prúžky. Na prezentačných fotografiách boli červené tričká skombinované s modrými trenírkami a červenými štulpňami. V stretnutí v Peru ale nastúpili čilskí futbalisti v modrých.

Náhradné dresy sú biele, v známom dizajne, ktorý poznáme napríklad z oblečenia Realu Madrid. Okrúhly výstrih je doplnený tenším modrým a hrubším červeným pruhom, v podobnom prevedení sú vyhotovené aj zakončenia rukávov. Biele tričká dopĺňajú biele trenírky s červenými prúžkami a biele štulpne. Reprezentačný brankár Claudio Bravo, známy aj z pôsobenia v španielskom Betise Sevilla, mal na sebe najnovší zelený model Adidas Condivo GK 21.

Zverenci uruguajského trénera Martína Lasarteho si budú nové súpravy obliekať vo zvyšných zápasoch kvalifikácie o postup na MS 2022 do Kataru. Po prvýkrát sa v nich predstavili vo včerajšom stretnutí na pôde Peru, ktoré čilský výber zdolalo gólmi Cuevu a Peñu 2:0. Prezident Čilskej futbalovej asociácie Pablo Milad Abusleme netajil nadšenie z nových dresov: „Sme veľmi spokojní, že sme uzavreli spoluprácu na päť rokov. La Roja má so spoločnosťou Adidas za sebou nejakú históriu a dúfame, že v týchto krásnych dresoch budeme pokračovať v budovaní skvelých spomienok.“

Čile patrí po desiatich odohraných stretnutiach až ôsme miesto so ziskom 7 bodov. Tretí tím z MS 1962 stráca na barážovú piatu priečku už sedem bodov. La Roja odohrá do konca kvalifikácie ešte osem zápasov. Naposledy hralo Čile na MS 2014 v Brazílii, kde vypadlo v osemfinále po penaltovom rozstrele s domácim výberom.

Fotogaléria

Tradičná trikolóra Čile – červené dresy s modrými trenírkami a bielymi štulpňami
Čile – Venezuela, kvalifikácia MS 2022, 14. október 2021
📸 Getty Images
Modré brankárske dresy Condivo GK 21
Čile – Venezuela, kvalifikácia MS 2022, 14. október 2021
📸 Getty Images
Zápasová premiéra bielych dresov
Paraguaj – Čile, kvalifikácia MS 2022, 11. november 2021
📸 Getty Images

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok