Dresy Betisu Sevilla 2021/2022

2021/2022 Kappa Primera Division
Autor: Myso

Zo španielskych zástupcov v európskych pohároch ešte nebola počas tejto sezóny zmienka o Reale Betis. Sevillský klub oblieka talianska spoločnosť Kappa, ktorá mu pripravila trojicu dresov. Okrem tradičného zeleno-bieleho je to aj modré a zlato-zelené oblečenie.

Hlavné dresy víťaza španielskej súťaže z roku 1935 sú presne také, ako by ste očakávali. Tričkám dominujú zelené a biele pruhy, tentokrát nápadito prerušené výrazným trojuholníkovým výrezom na hrudi. Los Verdiblancos robili počas predsezónneho obdobia reklamu kampani Forever Green, ktorá poukazuje na pozitívne kroky pre budúcnosť našej planéty. Výstroj sevillských futbalistov kompletizujú biele trenírky a pruhované štulpne.

Náhradné modré dresy sú odkazom na samotné začiatky klubu. Ten hrával prvé tri roky po svojom vzniku (1907) pod názvom España Balompié v modrom oblečení. Zelená s bielou sa stali primárnymi klubovými farbami od roku 1910 a na aktuálnych náhradných dresoch sú prítomné na bočných pruhoch pokrytých emblémami talianskeho výrobcu. Povrch tričiek je vyplnený malými trojuholníkmi, ktoré reprezentujú tvar klubového znaku.

Predstavenie tretieho oblečenia prišlo na rad v závere augusta a stalo sa tak počas polčasovej prestávky ligového stretnutia proti Realu Madrid (0:1). Zlaté oblečenie je kombinované s tmavozelenou. Opäť sa nezabudlo ani na trojuholníky, ktoré tentokrát tvoria na rukávoch farebný prechod medzi spomenutými farbami. Hlavným partnerom klubu je počas aktuálneho ročníka poskytovateľ telekomunikačných a internetových služieb Finetwork.

Podobne bohatý výber oblečenia majú k dispozícii aj brankári. Tí si v aktuálnej sezóne môžu vyberať medzi belasými, bledozelenými a žltými dresmi. Oblečenie sa na prednej strane vyznačuje originálnou textúrou. Emblémy spoločnosti Kappa a klubových partnerov sú na bledomodrom a svetlozelenom oblečení biele, na žltom pre zmenu zelené. Na rukáve majú sevillskí futbalisti logo poisťovacej spoločnosti Reale Seguros.

Betis obsadil v minulej sezóne La Ligy šiestu priečku, vďaka ktorej sa kvalifikoval do skupinovej fázy Európskej ligy UEFA. V nej sú súpermi zverencov Manuela Pellegriniho nemecký Bayer Leverkusen, škótsky Celtic Glasgow a maďarský Ferencváros Budapešť. Prvý zápas nad škótskym vicemajstrom vyhral sevillský celok po prestrelke 4:3.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok