Dresy Realu Sociedad 2021/2022

2021/2022 Macron Primera Division
Autor: Myso

Oblečenie tímu z baskického mesta San Sebastián bolo na tomto webe doteraz spomínané len v týždenníkoch. Víťaz najvyššej španielskej súťaže z rokov 1981 a 1982 obsadil v minulom ročníku La Ligy piate miesto a tak si predstavíme jeho dresy pre aktuálnu sezónu aj v samostatnom článku.

Tím s prezývkou Los Txuri-Urdin oblieka talianska spoločnosť Macron, ktorá klubu pripravila dvojicu súprav. Hlavné sú v tradičnom modro-bielom pruhovanom prevedení. Modré pásy sú vo vrchnej a spodnej časti ozvláštnené tmavšími štvorčekmi vytvárajúcimi pri pohľade z diaľky farebný gradient. Výstroj kompletizujú biele trenírky a biele štulpne, v sezóne sa už ale hráči Realu Sociedad predstavili aj v modrých.

Náhradné oblečenie je v kombinácii bordovej a fuksiovej. Farebný prechod medzi spomenutými farbami vypĺňa na prednej strane tričiek textúra z pruhov v tvare písmena “V”. V okolí výstrihu a na zakončeniach rukávov si môžeme všimnúť aj tenké biele prúžky. Vzadu pod výstrihom nájdeme červeno-bielo-zelenú baskickú vlajku Ikurriña.

Partnerom trojnásobného víťaza domácej pohárovej súťaže Copa del Rey je španielska banka Kutxabank, ktorej logo sa nachádza na zadnej strane tričiek pod číslami. To ale neplatí pre zápasy Európskej ligy UEFA. V tej sú od skupinovej fázy na tomto mieste logá sponzorov zakázané.

Na oficiálnom klubovom e-shope si priaznivci môžu zakúpiť aj čierny a žltý brankársky dres. Modely sa vyznačujú prúžkom s emblémami spoločnosti Macron po boku tričiek a trenírok. V sezóne si ale brankári zachytali už aj v belasých a oranžových farbách.

Real Sociedad minulý rok triumfoval v dohrávanej edícii Španielskeho kráľovského pohára 2020, keď zdolal Athletic Bilbao 1:0. Spomínaná piata priečka v lige zabezpečila baskickému klubu účasť v skupinovej fáze Európskej ligy UEFA. V základnej skupine B sú súpermi modro-bielych PSV Eindhoven, AS Monako a Sturm Graz.

Alternatívne kombinácie

Pruhované dresy s bielymi trenírkami a modrými štulpňami.
(6. kolo La Ligy, 23. septembra 2021, Granada – Real Sociedad)
📸 Getty Images

Publikované 23. septembra 2021 a zaradené do
2021/2022 Macron Primera Division

📸 tienda.realsociedad.eus, instagram.com/realsociedad a gettyimages.com

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok