Hlavné dresy FC Barcelona 2021/2022

2021/2022 Nike Primera Division
Autor: Myso

Bronzovú priečku v uplynulej sezóne La Ligy obsadila Barcelona. Katalánsky veľkoklub predstavil svoje hlavné dresy ešte v polovici júna. Súpravy prinášajú nový pohľad na identitu Blaugranas, vyznačujú sa dizajnom s prepracovaným rozložením pruhov a materiálom vytvoreným výhradne z recyklovaného plastu.

Pruhy na modro-červených tričkách vychádzajú zo vzhľadu klubového znaku. Oproti minulosti je na dresoch oveľa menej žltej farby. Emblémy výrobcu, či partnerov sú v slonovinovej bielej. Spomínaná žltá je spolu s červenou zastúpená len na tradičnej katalánskej vlajke Senyera, ktorú opäť nájdeme vzadu pod výstrihom.

Ďalšou na prvý pohľad viditeľnou zmenou je dizajn trenírok. Tie sú v tzv. zošívanom prevedení, keď ich ľavá časť je tmavočervená, zatiaľ čo pravá pre zmenu modrá. Súpravy dopĺňajú pruhované štulpne so svetlým emblémom spoločnosti Nike a nápisom Culers, ktorý označuje fanúšikov barcelonského tímu.

Barcelona skončila minulý ročník v najvyššej španielskej súťaži na spomínanom treťom mieste. Zverenci holandského trénera Ronalda Koemana sa nateraz posledného titulu dočkali v roku 2019. V minulom ročníku sa im darilo v domácom pohári Copa del Rey, v ktorom triumfovali po výhre nad Athleticom Bilbao 4:0.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok