Náhradné dresy Atlética Madrid 2021/2022

2021/2022 Liga majstrov Nike Primera Division
Autor: Myso

V oficiálnom predaji je už aj druhá zo štyroch tohtoročných súprav úradujúceho španielskeho majstra. Atlético Madrid sa bude na súperových trávnikoch predstavovať v tmavomodrom oblečení. Inšpiráciou pre túto farbu sa stali náhradné dresy zo sezóny 1995/96, v ktorej madridský klub získal double.

Okrem farieb nájdeme podobnosť s 90. rokmi minulého storočia podobnosť aj v použitom vzore. Ten je presunutý z vrchnej časti tričiek dole a jeho prevedenie dostalo moderný nádych. Nápaditá textúra tak v dolnej časti tričiek vytvára farebný prechod medzi tmavomodrými tričkami a svetločervenými trenírkami a štulpňami.

Atlético debutovalo vo svojich nových náhradných dresoch v lete počas prípravného stretnutia s Feyenoordom Rotterdam, v ktorom prehralo 1:2. Viac sa zverencom Diega Simeoneho darilo v novom tmavomodrom oblečení v lige, kde v 1. kole zvíťazili na ihrisku Celty Vigo vďaka dvom gólom Ángela Correu 2:1.

Náhradné dresy Atlética Madrid zo sezóny 1995/96 (📸 classicfootballshirts.co.uk).

Spomínané double prinieslo Colchoneros v roku 1996 v poradí deviaty majstrovský titul a takisto aj deviaty zisk domáceho pohára Copa del Rey. Z triumfu v domácej súťaži sa madridský klub tešil odvtedy ešte dvakrát (2014 a 2021), španielsky pohár dokázal ukoristiť už len raz (2013).

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok