Čo týždeň dal 33/2021

Čo týždeň dal
Autor: Myso

Nemecká spoločnosť Puma predstavila nové tretie dresy pre desať tímov, Everton a Southampton bojovali na rozcvičke proti diskriminácii a Adidas si pripomenie dresy z MS 2006 špeciálnou kolekciou. Aj to sú témy ďalšieho augustového týždenníka, v ktorom sa ešte dočítate o dodávateľovi pre najbližšie zápasy reprezentácie Čile a takisto si budete môcť vychutnať v galérii nové dresy predstavené počas uplynulého týždňa. Príjemné čítanie!


Puma prestavila tretie dresy pre desať tímov

Nemecká spoločnosť Puma ustupuje v poslednej dobe od pravidiel tradičného dizajnu, čo nám ukázala už pred letným šampionátom EURO 2020. Na ňom si v takmer totožných dresoch zahrali reprezentácie Talianska, Rakúska, Švajčiarska a Česka. Niečo podobné uvidíme v sezóne 2021/22 aj na klubovej scéne. Desať klubov, medzi ktorými nechýbajú ani také veľké mená ako Manchester City, AC Miláno, FC Valencia, Olympique Marseille, či PSV Eindhoven, dostalo nové tretie oblečenie s inovatívnym dizajnom. Na každom z dresov je klubový znak premiestnený na zadnú stranu pod výstrih, pričom niektoré z celkov ním majú pokrytý celý povrch tričiek vo forme vodoznaku. Najpútavejšou vlastnosťou dresov je nápis pozostávajúci z názvu alebo skratky klubu, ktorý je umiestnený priamo na hrudi. Každý z tímov ho má pritom vyhotovený v špeciálnom type písma. O väčšine z predstavených dresov si ešte budete môcť prečítať v samostatných článkoch, váš názor na túto pomerne revolučnú novinku v dizajne futbalového oblečenia si rád prečítam v komentároch. Fotografie dresov nájdete aj v galérii na konci týždenníka.

Desiatka predstavených dresov v inovatívnom dizajne. Zľava: FC Krasnodar, PSV Eindhoven, Fenerbahce Istanbul, Olympique Marseille, AC Miláno, Manchester City, FC Valencia, Borussia Mönchengladbach, Stade Rennais a Šachtar Doneck (📸 soccerbible.com).

Everton a Southampton na rozcvičke v unikátnych dresoch

Anglická Premier League priniesla hneď v prvom kole súboj dvoch tímov, ktoré oblieka dánska spoločnosť Hummel. V Goodisonovom Parku sa Everton aj Southampton predstavili na predzápasovej rozcvičke v špeciálnych pestrofarebných dresoch. Udalosť súvisela s iniciatívou na podporu boja za rozmanitosť v profesionálnom futbale a je súčasťou aktivity dánskeho dodávateľa pri podpore akcie World Pride & Eurogamers 2021, ktorá sa uskutočnila minulý víkend v Kodani. Dresy boli v predaji v limitovanej edícii, pričom fanúšikovia si môžu v aukciách vydražiť aj tie, ktoré mali na spomínanej rozcvičke samotní futbalisti. Na tých nebudú chýbať ani originálne podpisy. Výťažok z predaja bude venovaný na podporu informovanosti o LGBTI+ komunite na britských základných a stredných školách.


Adidas pripomenie dresy z MS 2006 v špeciálnej kolekcii

Pamätáte si na MS 2006 v Nemecku? Svetový šampionát vyhrali pred 15 rokmi talianski futbalisti, ktorí vo finále zdolali Francúzsko po penaltovom rozstrele. Záverečný zápas vošiel do dejín aj červenou kartou pre kapitána francúzskej reprezentácie Zinedina Zidana po pamätnej hlavičke do hrude Marca Materazziho. Práve Francúzsko bolo jedným z tímov, ktoré si na turnaji zahrali v dresoch od nemeckej spoločnosti Adidas. Tá v tom období pripravila pomerne pamätný dizajn s označením Teamgeist, ktorý sa stal v nasledujúcej sezóne 2006/07 aj základom pre vzhľad oblečenia popredných klubových celkov ako AC Miláno alebo Real Madrid. Dizajn sa po pätnástich rokoch dočká návratu vo forme špeciálnej kolekcie určenej pre fanúšikov. Okrem dlhodobých partnerov nemeckého výrobcu, ktorými sú domáci Bayern Mníchov, či španielsky Real Madrid, sa svojich kúskov v novej kolekcii dočká aj trio Juventus Turín, Manchester United a Arsenal, ktoré v spomínanom roku 2006 obliekala konkurenčná spoločnosť Nike.


Čile si zahrá kvalifikáciu v dresoch domácej spoločnosti KS7

O súdnom spore medzi americkou spoločnosťou Nike a čilskou futbalovou reprezentáciou už bola na tomto mieste zmienka počas letného turnaja Copa América. Práve na ňom nastúpili od druhého stretnutia reprezentanti Čile v upravených dresoch, na ktorých si emblémy spoločnosti Nike prekryli národnou vlajkou. Rovnako mali svoje dresy prispôsobené aj na letných olympijských hrách v Tokiu. Zdá sa, že v súdnych ťahaniciach, ktorých predmetom je nevyplatenie čiastky 5,7 milióna amerických dolárov, nenastal posun ani po takmer dvoch mesiacoch. Podľa informácii miestneho portálu Redgol uvidíme reprezentantov La Roja v septembrovom kvalifikačnom stretnutí o postup na MS 2022 do Kataru proti Brazílii v dresoch z dielne domácej spoločnosti KS7. Tá nepatrí v našich končinách medzi známe mená, no v Čile je pomerne populárnou športovou značkou. V súčasnosti pripravuje oblečenie rozhodcom, niektorým miestnym klubom, ale napríklad aj čilskému daviscupovému tímu (tenis).

Po čilských tenistoch si v oblečení značky KS7 s veľkou pravdepodbnosťou zahrajú aj reprezentační futbalisti (📸 daviscupfinals.com).

Nové dresy 33. týždňa

O kvalitnú porciu nových príspevkov do galérie dresov odhalených v uplynulých dňoch sa postarala najmä nemecká spoločnosť Puma, o ktorej bola zmienka už v úvode. V predstavovaní oblečenia sa ale činil aj konkurenčný Adidas, ktorý uviedol nové dresy pre také kluby ako Bayern Mníchov, Juventus Turín, či Ajax Amsterdam. Oficiálneho predaja sa dočkali aj kúsky od americkej spoločnosti New Balance, ktorá v novej sezóne pripravuje dresy AS Rím, či LOSC Lille.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok