Dresy Brazílie 2020-2021

2020/2021 Copa América 2021 Nike
Autor: Myso

Okrem európskeho šampionátu sa v tomto čase upierajú oči futbalových priaznivcov aj do Južnej Ameriky. V nej prebieha turnaj Copa América, ktorý sa podobne ako naše EURO neuskutočnil vlani z dôvodu pandémie vírusu Covid-19. Organizátorskou krajinou sa napokon stala Brazília, ktorá bojuje o svoj jubilejný desiaty triumf na podujatí v dresoch od americkej spoločnosti Nike.

Aktuálne oblečenie brazílskeho výberu je inšpirované rokom 1970, v ktorom Seleção získalo svoj tretí titul majstrov sveta. Tradičné žlté tričká sú na výstrihu a zakončeniach rukávov oživené zelenými časťami s kosoštvorcovou textúrou. Tá odkazuje na podobu brazílskej vlajky. Na vnútornej strane výstrihu sa nachádza číslo 70 pripomínajúce úspech z MS v Mexiku. Výstroj už tradične dopĺňajú modré trenírky a biele štulpne so zeleným pruhom s košostvorcami.

Nový nápaditý vzor je použitý aj na náhradných dresoch. Tie sú už ako tradične pripravené v modrej farbe, pričom dizajnéri využili hneď niekoľko jej odtieňov, ktoré tak spolu vytvárajú unikátny vzhľad. Logo spoločnosti Nike, hviezdičky nad znakom Brazílskej futbalovej federácie, ako aj menovky a čísla hráčov sú v žltej farbe. Font čísiel je symbolicky inšpirovaný 70. rokmi minulého storočia. Oblečenie kompletizujú tradičné biele trenírky a modré štulpne, brankári chytajú v modeli Nike Gardien III.

Brazília sa na turnaji predstavuje v skupine B, do ktorej bola vyžrebovaná spoločne s Venezuelou, Peru, Kolumbiou a Ekvádorom. Po úvodných troch zápasoch majú Kanárici na konte plný počet 9 bodov s presvedčivým skóre 9:1. Pred posledným stretnutím s Ekvádorom sú už tak istým víťazom svojej skupiny.

Alternatívne kombinácie

Hlavné dresy s modrými trenírkami a modrými štulpňami.
Brazília – Peru, Copa América 2021, 17. júna 2021
📸 reuters.com

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok