Dresy rozhodcov pre EURO 2020

2020/2021 EURO 2020 Macron Rozhodcovia
Autor: Myso

O oblečení týchto pánov (a po novom už teda aj dám) sa ešte na tomto webe veľa nepopísalo. Aj rozhodcovia sú však súčasťou futbalových zápasov a pre tohtoročný európsky šampionát im dokonca boli pripravené špeciálne dresy. Tie predstavila ešte v priebehu mája talianska spoločnosť Macron, ktorá je oficiálnym partnerom UEFA od roku 2019.

Kvarteto rozhodcovských dresov je vyhotovené v tradičných farbách pre arbitrov. Okrem klasickej čiernej nechýbajú ani neónové verzie v žltej, ružovej a belasej. Pri detailnejšom pohľade si môžeme všimnúť, že prednú časť vypĺňa reliéf mapy Európy. Na nej sú vymazané hranice medzi jednotlivými štátmi, čo má symbolizovať jednotu európskeho futbalového hnutia.

Tričká v štyroch rôznych farbách sú doplnené čiernymi trenírkami a štulpňami, ktoré farebne zodpovedajú prevedeniu vrchnej časti výstroja. V spodnej časti štulpní si môžeme všimnúť pruh s logom talianskeho dodávateľa, ktorý je na neónových podkladoch čierny, zatiaľ čo na čiernej verzii pre zmenu biely.

„Všetci sa tešíme na štart európskeho šampionátu a sme potešení súpravami, ktoré Macron vyrobil pre našich rozhodcov,“ uviedol ešte počas mája šéf rozhodcov UEFA Roberto Rosetti. „Je to spoločnosť, ktorá neustále posúva hranice, aby mohla prichádzať s najnovšími inováciami. Dbá na to, aby sa rozhodcovia cítili čo najpríjemnejšie pri vykonávaní svojej dôležitej úlohy na ihrisku.“

Česť odprezentovať nové oblečenie dostala štvorica rozhodcov, ktorých máme možnosť vidieť aj na samotnom šampionáte. Konkrétne sa jedná o Danieleho Orsata z Talianska, Antonia Miguela Matea Lahoza zo Španielska a Cleménta Turpina z Francúzska. Títo všetci sa na turnaji predstavujú v pozícii hlavných arbitrov. Trojicu pánov dopĺňa aj jedna žena. Francúzka Stéphanie Frappartová sa stala vôbec prvou dámou, ktorá sa predstavila na mužskom záverečnom šampionáte v pozícii štvrtej rozhodkyne.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok