Dresy Kolumbie pre turnaj Copa América 2021

2020/2021 Adidas Copa América 2021
Autor: Myso

Kolumbia mala byť pôvodne jednou z organizátorských krajín preloženého turnaja Copa América. Pandémia vírusu Covid-19 však nezasiahla len do zmeny miesta dejiska šampionátu, ale aj predstavovania dresov. Los Cafeteros tak uviedli svoje nové žlté dresy až počas tohtoročného marca.

Inšpiráciou pre prevedenie nového oblečenia sa stala vlajka krajiny, ktorú tvorí žltý, modrý a červený pruh. Práve tento vzor je prítomný v okolí výstrihu, či na zakončeniach rukávov. Takisto je zachovaný aj na samotnom kompletnom výstroji – k žltým tričkám nosia futbalisti Kolumbie modré trenírky a červené štulpne. Trikolóra vypĺňa aj malú mapu krajiny umiestnenú na zadnej strane tričiek nad menovkami.

Náhradné modré dresy boli predstavené ešte v roku 2019 a vychádzajú z dizajnového modelu Condivo 20. Modré tričká s výraznou textúrou sú na pleciach vyplnené žltými prúžkami. Konce rukávov sú opäť inšpirované národnou vlajkou. Oblečenie pre zápasy na súperových ihriskách kompletizujú žlté trenírky a tmavomodré štulpne. Brankári chytajú v modeli Adi Pro 20, na fotografiách nájdete jeho svetlozelenú či oranžovú verziu.

Zverenci Reinalda Ruedu už majú za sebou všetky zápasy základnej skupiny B, v ktorej nazbierali 4 body za víťazstvo nad Ekvádorom a remízu s Venezuelou. Tento bodový zisk im zaručuje postup do štvrťfinále, bez ohľadu na výsledky zvyšných zápasov ostatných tímov. Kolumbia dokázala turnaj vyhrať v histórií jediný krát, keď pred 20 rokmi zdolala vo finále Mexiko 1:0.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok