Dresy Nemecka pre EURO 2020

2020/2021 2021/2022 Adidas EURO 2020
Autor: Myso

Posledným zo zoznamu účastníkov tohtoročného európskeho šampionátu je Nemecko. Trojnásobný víťaz majstrovstiev Európy sa na turnaji predstaví tradične v dresoch od domácej spoločnosti Adidas.

Hlavné oblečenie bolo predstavené už v novembri 2019 a Nemci v ňom absolvovali aj zápasy Ligy národov 2020/21. Tradičné biele tričká sú v prednej časti a na rukávoch vyplnené horizontálnymi prúžkami, ktoré svojím prevedením pôsobia, ako by boli na oblečení namaľované štetcom.

Zakončenia rukávov sú v tvare nemeckej vlajky. Nájdeme na nich čierny, červený i zlatý pruh. Zadnú stranu tričiek vypĺňajú pod výstrihom štyri hviezdičky, ktoré symbolizujú triumfy na majstrovstvách sveta. Biele tričká dopĺňajú čierne alebo biele trenírky a biele štulpne.

Náhradné dresy boli predstavené počas tohtoročného marca a Die Mannschaft si v nich zahral v kvalifikácii o postup na MS 2022 do Kataru proti Islandu a Rumunsku. Nemecko sa po jedenástich rokoch opäť odelo do čiernej farby. Tmavý dizajn podčiarkuje prevedenie trojice pruhov, či reprezentačného znaku, ktoré sú tmavošedé.

Pri náhradných dresoch sa pôvodne uvažovalo aj o tmavom prevedení čísiel a menoviek. Tie by však boli na oblečení takmer nečitateľné a tak sa v zápasoch predstavujú hráči s bielymi. Súpravu dopĺňajú čierne trenírky, ktoré však majú oproti hlavnému oblečeniu pruhy v inej farbe a čierne štulpne.

Spolu s hlavnými dresmi bolo v novembri 2019 predstavené aj brankárske oblečenie. To vychádza z dizajnového modelu Adi Pro 20. Na prezentačných fotografiách bola viditeľná svetločervená verzia kombinovaná s čiernou. Nemeckí gólmani si však už stihli zachytať aj v svetlozelenom, žltom, či fialovom variante.

Nemecko absolvuje všetky zápasy skupinovej fázy na domácom štadióne Allianz Arena v Mníchove. Na úvod ho čaká 15. júna prestížny zápas proti Francúzsku, následne sa Nemci stretnú 19. júna s obhajcom prvenstva z Portugalska a boje v skupinách uzavrú zverenci Joachima Löwa 23. júna proti Maďarsku.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok