Dresy Francúzska pre EURO 2020

2020/2021 2021/2022 EURO 2020 Nike
Autor: Myso

Francúzsko zažíva v posledných rokoch výborné šampionáty. Na domácom EURE 2016 sa dostalo až do finále, kde podľahlo Portugalsku a pred tromi rokmi v Rusku získali Les Blues svoj druhý titul majstrov sveta. Tento rok sa zverenci Didiera Deschampsa predstavujú v náročnej skupine E, kde si oblečú dresy od americkej spoločnosti Nike.

Nová kolekcia má odkazovať na roky 1998 a 2000, v ktorých Francúzi triumfovali na veľkých turnajoch v dresoch s červeným pruhom na prsiach. „Myslím si, že pred dvoma rokmi sme túto krajinu spojili, rovnako ako naši predchodcovia v roku 1998,“ hovorí útočník Kylian Mbappé. „Teraz budeme mať na dresoch červený prúžok rovnako ako oni. Bol to skvelý tím, ktorý vytvoril odkaz. Prichádza správny čas, aby sme sa neustále snažili byť najlepšími a vytvorili si svoj vlastný.“

Hlavné francúzske dresy sú vyhotovené v ikonickom námorníckom prevedení. Tmavomodrý základ dopĺňajú okrem spomínaného červeného pruhu na hrudi po celom povrchu svetlomodré pásy. Vo vrchnej časti nechýba na ľavej strane znak reprezentácie doplnený dvojicou hviezdičiek. Futbalisti z krajiny Galského kohúta kombinujú tričká s modrými trenírkami a červenými štulpňami. V niektorých stretnutiach si už však zahrali aj kompletne v modrom.

Náhradné biele dresy sú v minimalistickom prevedení. Jediným výraznejším prvkom je francúzska trikolóra umiestnená vo forme prúžku na bokoch tričiek. Zatiaľ čo v drvivej väčšine prípadov býva na novom oblečení Nike pruh lomený, francúzski futbalisti ho majú len v jednoduchom priamom prevedení. Pruh následne prechádza aj na boky bielych trenírok, výstroj kompletizujú biele štulpne.

Na vnútornej strane výstrihu obidvoch dresov sa nachádza známe francúzske motto „Liberté, Égalité, Fraternité“ – „Sloboda, Rovnosť, Bratstvo.Písmo na novom oblečení je inšpirované historickým fontom z Ústavu knižnej histórie v Lyone. Brankári chytajú v modeli Nike Gardien III, na priložených fotografiách si môžete všimnúť jeho žltú a šedú verziu.

Les Blues sa na úvod predstavia vo veľkom šlágri 15. júna v Mníchove proti Nemecku. Na zvyšné dve stretnutia skupiny sa presunú do Budapešti. Tam na nich čaká najskôr 19. júna domáca maďarská reprezentácia. A na záver 23. júna aj repríza finálového stretnutia z roku 2016 proti Portugalsku.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok