Dresy Portugalska pre EURO 2020

2020/2021 2021/2022 EURO 2020 Nike
Autor: Myso

Víťazstvo z francúzskeho šampionátu z roku 2016 bude obhajovať portugalská reprezentácia. Tím na čele s hviezdnym Cristianom Ronaldom si na tohtoročných majstrovstvách Európy zahrá v červených a svetlozelených dresoch. Tie mu ešte v septembri minulého roka pripravila americká spoločnosť Nike.

„Myslím si, že domáca súprava je vhodná pre tím šampiónov, zatiaľ čo pri vonkajšej ide predovšetkým o vkus, sebadôveru a štýl. A to sú atribúty, ktoré bezpochyby Portugalsko má,“ povedal o novom oblečení Scott Munson, viceprezident spoločnosti Nike Football Apparel.

Hlavné červené dresy majú štýlový golierik. Bočnú stranu, pruh na štulpniach a zakončenia rukávov vypĺňa vzor v kombinácii národných farieb – čiernej, červenej a zelenej. Významný úspech spred piatich rokov ilustruje použitie zlatých čísiel a menoviek, ktoré navyše ladia aj k reprezentačnému znaku. Portugalsko si prvýkrát od roku 2004 zahrá v kombinácii so zelenými trenírkami, v niektorých stretnutiach sa však už predstavilo aj kompletne v červenom.

Náhradné svetlozelené oblečenie je inšpirované nedávnou minulosťou. Farba pripomína úspešnú kolekciu z roku 2016, v ktorej krajina triumfovala na šampionáte vo Francúzsku. Výrazné pruhy sú zase odkazom na tréningové súpravy predstavené pred MS 2018 v Rusku.

Najspodnejší z trojice pruhov na tričkách prechádza aj cez zadnú stranu. Boky vypĺňa čierny pruh, ktorý je predĺžený aj na svetlozelené trenírky. Na štulpniach sa opäť opakuje viacfarebný pás z tričiek. Portugalskí brankári chytajú v modeli Nike Gardien III. Zachytali sa už v jeho žltej, svetlozelenej, či čiernej verzii.

Portugalsko si zahrá tento rok v základnej skupine E v Budapešti a Mníchove. Na úvod nastúpia zverenci Fernanda Santosa 15. júna proti Maďarsku, následne sa presunú do Nemecka, kde ich 19. júna čaká domáca reprezentácia a boje v skupinách ukončia opäť u našich južných susedov 23. júna proti Francúzsku.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok