Dresy Maďarska pre EURO 2020

2020/2021 2021/2022 Adidas EURO 2020
Autor: Myso

Na tohtoročnom EURE si zahrajú aj maďarskí futbalisti. Zverenci talianskeho trénera Marca Rossiho si účasť na turnaji vybojovali v baráži Ligy národov, podobne ako naša reprezentácia. Maďarsko sa na šampionáte predstaví v oblečení nemeckej spoločnosti Adidas.

Hlavné červené dresy boli predstavené ešte v novembri 2019 a sú inšpirované maďarskou vlajkou a riekou Dunaj. Maďarská trikolóra je zastúpená na véčkovom výstrihu, ktorý je tvorený bielym a zeleným pruhom. Povrch tričiek pokrýva vzor, ktorý má symbolizovať tok prúdiacej rieky.

Červené tričká sú doplnené na bokoch bielymi prúžkami. Vzadu pod výstrihom sa nachádza nápis Magyarország, čo je pomenovanie krajiny v maďarskom jazyku. Podľa pruhov na vlajke kombinujú maďarskí reprezentanti tričká s bielymi trenírkami a zelenými štulpňami, zahrali si však už aj kompletne v červenom.

Náhradné dresy boli uvedené len v priebehu marca a svoj debut si odbili v kvalifikačnom stretnutí o postup na MS 2022 do Kataru proti Poľsku (3:3). Biele oblečenie je doplnené červenými prvkami a výraznými tmavozelenými panelmi po bokoch. Brankári chytajú v modeloch AdiPro 20, v posledných zápasoch si obliekli svetložltú a šedú verziu.

„Navrhnúť dresy, ktoré úspešne sprostredkujú emócie futbalu a ich zjednocujúcu silu, bola jedinečná výzva. Na začiatku tvorivého procesu sme sa zamerali na náčrty, ktoré nám umožnili byť ľudskejší a emotívnejší pri vyjadrovaní toho, čo tvoríme. Konečný výsledok nás potešil, pretože veríme, že spojenie umenia a futbalu je vždy úspešné,“ povedal o novom oblečení maďarského tímu Jürgen Rank, senior dizajnér spoločnosti Adidas.

Maďarsko si v spomínanej baráži Ligy národov poradilo s Bulharskom (3:1 v Sofii) a Islandom (2:1 v Budapešti). Na turnaji odohrajú naši južní susedia prvé dva zápasy v domácom prostredí. Na štadióne Puskás Aréna privítajú 15. júna Portugalsko a 19. júna Francúzsko. Posledný zápas odohrajú v Mníchove, kde na nich 23. júna čaká súboj s domácim Nemeckom.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok