Dresy Poľska pre EURO 2020

2020/2021 2021/2022 EURO 2020 Nike
Autor: Myso

Náš severný sused bude našim prvým súperom v skupine E na blížiacich sa majstrovstvách Európy. Poľsko si na turnaji zahrá v bielych a červených dresoch, ktoré mu pripravila americká spoločnosť Nike.

Dizajnéri nového oblečenia sa inšpirovali zlatou érou poľského futbalu. Tú predstavujú úspešné turnaje majstrovstiev sveta z rokov 1974 a 1982, na ktorých poľský tím obsadil tretie miesto. „Keď sa pozriete späť do histórie, nájdete tam veľa inšpirácie. Presunutie orlice do stredu je cestou, ako preniknúť do tohto bohatého dedičstva,“ povedal Scott Munson, viceprezident spoločnosti Nike Football Apparel.

Najvýraznejšou zmenou je umiestnenie orlice na červenom pozadí, ktorá sa nachádza uprostred hrude. Hlavné biele dresy sú vyhotovené v elegantnom prevedení s golierikom doplneným červeným pruhom. Ten nájdeme aj na zakončeniach rukávov. Vnútornú stranu výstrihu vypĺňa znak Poľskej futbalovej asociácie (PZPN) spoločne s červeným názvom krajiny. Tričká sú doplnené trenírkami a štulpňami v národných farbách.

Nové oblečenie okomentoval aj reprezentačný záložník Sebastian Szymański: „Je užasné vidieť náš znak späť uprostred tričiek. Prinúti vás to premýšľať o našich skvelých tímoch a hráčoch z minulosti, ktorých úspechy nás inšpirujú. Páčia sa mi aj všetky drobné úpravy na domácich i vonkajších dresoch a myslím si, že si ich obľúbia aj naši fanúšikovia.“

Náhradné červené dresy majú pre zmenu biely véčkový výstrih. Konce rukávov sú tvorené tenkým bielym a červeným prúžkom, ktoré tak pripomínajú národnú vlajku. Orlica sa nachádza opäť v strede tričiek, no v zmenšenej verzii ju nájdeme aj na zadnej strane nad menovkami. Boky vypĺňa tradičný lomený pruh v bielej farbe, ktorý je charakteristickým znakom oblečenia Nike. Brankári chytajú v modeli Nike Gardien III, ktorý majú k dispozícii v žltej alebo svetlozelenej farbe.

Poľsko si vybojovalo svoju premiérovú účasť na EURE až v roku 2008, no odvtedy nechýbalo na žiadnom záverečnom turnaji ME. Pred štyrmi rokmi obsadili Poliaci dokonca piate miesto, keď vypadli vo štvrťfinále s Portugalskom. Tento rok si zahrajú 14. júna v Petrohrade proti našej reprezentácii, 19. júna v Seville proti Španielsku a na záver skupiny 23. júna opäť v Petrohrade proti Švédsku.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok