Dresy Švédska pre EURO 2020

2020/2021 2021/2022 Adidas EURO 2020
Autor: Myso

V poradí druhým súperom našich reprezentantov bude na tohtoročnom európskom šampionáte Švédsko. Čoskoro sedemnásobný účastník záverečného turnaja majstrovstiev Európy si zahrá v dresoch od nemeckej spoločnosti Adidas.

Švédi predstavili svoje hlavné žlto-modré dresy ešte počas novembra 2019. Podľa tlačovej správy sú vyhotovené v čistom a minimalistickom vzhľade, ktorý dáva dôraz na umelecké prevedenie rukávov. Práve na ich zakončení si môžeme všimnúť abstraktné prevedenie švédskej vlajky, ktorá je originálne tvorená žltým a bledomodrým prúžkom na tmavomodrom pozadí.

Tmavomodrý výstrih je inšpirovaný úspešnými 90. rokmi. V nich krajina dokázala obsadiť tretie miesto na dvoch po sebe idúcich záverečných turnajoch. Po bronzovej priečke z domáceho EURA 92 sa Švédsku podaril rovnaký úspech aj o dva roky neskôr na svetovom šampionáte v USA. Na zadnej strane nájdeme nad menovkami svetlomodrý nápis Sverige. Švédski futbalisti kombinujú žlté tričká s modrými alebo žltými trenírkami a žltými štulpňami.

Pandémia vírusu Covid-19 spôsobila odklad uvedenia náhradných dresov, ktoré boli oficiálne predstavené až počas tohtoročného marca. Tmavomodré oblečenie je na prednej strane a rukávoch doplnené tenkými žltými prúžkami. Podobný vzor mali švédski futbalisti naposledy ešte na svojich žltých dresoch v roku 2012. V tom čase ich obliekala britská spoločnosť Umbro.

Tmavomodré tričká majú oproti hlavným dresom véčkový výstrih doplnený tenkým žltým prúžkom. V podobnom prevedení sú vyhotovené aj konce rukávov. Zadnú stranu vypĺňa nad menovkami opäť žltý nápis krajiny v švédskom jazyku. Zverenci Janneho Anderssona kombinujú tmavomodré tričká so žltými trenírkami a tmavomodrými štulpňami. Brankári chytajú v oranžovo-čiernom modeli AdiPro 20.

Švédsko nastúpi vo svojom prvom stretnutí skupiny 14. júna v Seville proti domácemu Španielsku. Následne sa žlto-modrí presunú do Petrohradu, kde ich čakajú dva zvyšné zápasy. 18. júna si zmerajú sily s našim národným tímom a na záver ich 23. júna čaká Poľsko.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok