Dresy Španielska pre EURO 2020

2020/2021 2021/2022 Adidas EURO 2020
Autor: Myso

Posledným súperom našich reprezentantov v základnej skupine blížiaceho sa európskeho šampionátu bude Španielsko. Práve reprezentáciou s prezývkou La Furia Roja pokračujeme v predstavovaní dresov účastníkov skupiny E. Zverenci Luisa Enriqueho si na turnaji zahrajú v oblečení značky Adidas.

Tradičné červené dresy boli predstavené ešte počas novembra 2019 a španielski reprezentanti v nich odohrali aj záver úspešnej kvalifikácie. Povrch tričiek vypĺňa ručne maľovaná textúra, ktorá má predstavovať abstraktné vyobrazenie španielskej vlajky. Emblém výrobcu dresov, čísla i menovky sú v tradičnej žltej farbe.

Na zadnej strane tričiek si môžeme všimnúť malý znak s levom a rokmi 1920 a 2020. Je to odkaz na sté výročie prvých španielskych dresov a taktiež pôvodný znak reprezentácie, v ktorom bol lev. Červené tričká majú španielski futbalisti skombinované s tmavomodrými trenírkami a štulpňami s trojicou žltých prúžkov.

Náhradné oblečenie bolo uvedené len počas tohtoročného marca. Tradičné biele dresy sú doplnené detailmi v národných farbách – červenej a žltej. Kombinácia je využitá najmä na zakončeniach rukávov, ktoré tak pripomínajú španielsku vlajku. Prúžky na tričkách, trenírkach i štulpniach sú v šedom prevedení.

Povrch tričiek je pokrytý striebornou textúrou, ktorej tvar má pripomínať konfety. Podľa tlačovej správy Adidasu to má byť odkaz na pozápasové oslavy úspešného finále MS 2010, na ktorých Španielsko získalo svoj prvý a zatiaľ jediný titul majstrov sveta. Spomienkou na tento úspech je aj hviezdička umiestnená nad znakom reprezentácie.

Brankári si zachytajú v modeli AdiPro 20. Pred šampionátom sa nominovaná trojica odfotila v jeho svetlozelenej verzii, ktorá je skombinovaná s čiernou. Do rovnakých farieb je zladený aj znak reprezentácie. Ten uvidíme v tejto podobe na turnaji vôbec posledný krát, po EURE ho nahradí zjednodušená verzia predstavená v marci.

Ako už bolo spomenuté v úvode, Španielsko bude našim posledným súperom v základnej skupine. S trojnásobným víťazom európskeho šampionátu si zmeriame sily 23. júna v Seville. Španielov ešte predtým čaká na rovnakom mieste 14. júna súboj s Poľskom a 19. júna zápas so Švédskom.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok