Dresy Škótska pre EURO 2020

2020/2021 2021/2022 Adidas EURO 2020
Autor: Myso

Tretím z účastníkov skupiny D blížiaceho sa európskeho šampionátu je Škótsko. Tím z Britských ostrovov uvidíme na záverečnom turnaji ME po 25 rokoch. Zverenci trénera Steva Clarka si na ňom zahrajú v oblečení od nemeckej spoločnosti Adidas.

Hlavné dresy boli predstavené ešte v závere roka 2019 počas kvalifikácie. V nej napokon Škótsko neuspelo a účasť na finálovom turnaji si vybojovalo až v play-off Ligy národov, podobne ako naša reprezentácia. Vo vyraďovacej časti zvládli škótski futbalisti dve penaltové drámy. Najprv v semifinále vyradili po bezgólovej remíze Nórsko v pomere 5:3 a neskôr boli úspešní aj proti Srbsku, ktoré po výsledku 1:1 zdolali v rozstrele 5:4.

Podľa tlačovej správy nemeckého výrobcu bolo pri novej súprave cieľom modernizovať ikonické dizajnové prvky historických škótskych dresov. Výsledkom je tmavomodré oblečenie, ktoré je na prednej strane vyplnené farebnými efektmi. Vodorovné pásy budia dojem, akoby boli na tričkách namaľované štetcom. Konce rukávov vypĺňajú pruhy v červenej a bielej farbe. Výstroj kompletizujú tmavomodré trenírky a tmavomodré štulpne s trojicou bielych pásikov.

O zápasovú premiéru náhradných dresov sa v priebehu minuloročného marca postaral ženský tím, ktorý na turnaji Pinatar Cup zdolal rivalky zo Severného Írska 2:1. Povrch dresov je vyplnený belaso-bielou textúrou pozostávajúcou z lichobežníkov a diagonálnych pásov. Výstrih je tentokrát pre zmenu v tvare písmena V.

Textúra na náhradných škótskych dresoch nie je úplne jedinečná. Podobné prevedenie sme mali možnosť v minulom ročníku vidieť aj na oblečení Ajaxu Amsterdam. Belaso-biele tričká kombinujú škótski futbalisti s bielymi trenírkami a bielymi štulpňami. Brankári chytávajú v oranžovej, žltej a šedej v verzii modelu AdiPro 20.

Na Škótsko čaká v úvodnom stretnutí v Glasgowe 13. júna Česká republika. Tohto súpera Škóti dvakrát zdolali počas minuloročnej edície Ligy národov (2:1 vonku, 1:0 doma). V druhom zápase je 18. júna na programe veľké derby, keď si tím okolo kapitána Andrewa Robertsona zmeria sily s Anglickom. V záverečnom stretnutí sa 22. júna Škóti predstavia proti Chorvátsku.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok