Dresy Chorvátska pre EURO 2020

2020/2021 EURO 2020 Nike
Autor: Myso

V predstavovaní dresov pre účastníkov blížiaceho sa európskeho šampionátu dnes pokračujeme Chorvátskom. Finalista posledných majstrovstiev sveta hráva v oblečení od americkej spoločnosti Nike, ktorá mu pripravila okrem tradičných šachovnicových dresov aj čierne.

Podľa tlačovej správy Nike predstavuje chorvátsky futbal pýchu, vášeň, schopnosti a neodmysliteľné štvorce – to všetko je súčasťou novej dynamickej kolekcie pre chorvátsku reprezentáciu. „Nová domáca súprava vzdáva hold chorvátskemu futbalovému dedičstvu. Hráči a priaznivci v nej nájdu ďalšiu veľmi zaujímavú interpretáciu chorvátskeho dizajnu,“ povedal o novom oblečení Scott Munson, viceprezident spoločnosti Nike Football Apparel.

Na hlavných dresoch opäť dominujú výrazné červené a biele štvorce, ktoré sú v podobnej veľkosti ako na predchádzajúcej verzii oblečenia. Bok tričiek vypĺňa šikmý lomený pruh v modrej farbe. Ten pokračuje aj na bielych trenírkach. Novinkou sú červené štulpne, keďže v predchádzajúcom období hrávali Vatreni väčšinu stretnutí v bielych alebo modrých.

Na súperových ihriskách sa Chorváti predstavujú v tmavom oblečení. Na tom po dlhom období chýba modrá farba, ktorá bola tradičnou náhradnou už od bronzového šampionátu 1998 vo Francúzsku. Kombinácia abstraktnej čiernej a antracitovej je umocnená textúrou pozostávajúcou zo štvorcov rôznej veľkosti. Potrebný kontrast dodáva červená, v ktorej je vyhotovené logo výrobcu i prúžky po bokoch. Vnútornú stranu výstrihu vypĺňa nápis Hrvatska – Vatreni

Tmavé oblečenie majú chorvátski reprezentanti skombinované s čiernymi trenírkami a šachovnicovými štulpňami. „Nové súpravy sú veľmi pekné a myslím si, že nám veľmi vyhovujú,“ povedal kapitán tímu Luka Modrić. „Domáca súprava má klasický vzhľad, ale dostala modernú aktualizáciu. Štvorce majú veľkosť, ktorú si pamätám, keď som bol mladší. Tmavé dresy sú nové a vzrušujúce. Niečo podobné sme doteraz nemali.“ Gólmani chytajú v modeli Nike Gardien III. V zápasoch si obliekli jeho šedú, či svetlozelenú verziu.

Chorvátsko chýbalo v ére samostatnosti len na európskom šampionáte v roku 2000. Jeho najlepším umiestnením je piate miesto z turnaja v roku 2008, kde vypadlo vo štvrťfinále. Tento rok si zverenci Zlatka Dalića zahrajú na úvod 13. júna vo Wembley proti Anglicku. Potom sa presunú do Glasgowa, kde ich v Hampden Parku čaká 18. júna Česko a 22. júna aj súboj s domácim Škótskom.

Publikované 31. mája 2021 a zaradené do
2020/2021 EURO 2020 Nike

📸 news.nike.com, fanatics-intl.com, worldsoccershop.com

2 komentáre k príspevku “Dresy Chorvátska pre EURO 2020

  1. misko vykasli sa na euro, tie dresy pozname uz rok, miesto toho posturaj nieco historicke ako si robil finale a vitazov slovenskeho pohara, to bolo zaujimave citanie, toto uz je neaktualne

    1. Vďaka za komentár, Martin. EURO už dokončím, chýba už len 9 tímov a mal by som to stihnúť do začiatku turnaja. Robil som len slovenských majstrov, tí víťazi pohára sú tiež zaujímavý nápad, akurát dať to dokopy hlavne čo sa týka 90. rokov bude dosť náročné. Mám ale rozpísaný aj jeden článok k našej lige, mal by sa tu objaviť počas júna.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok