Dresy Holandska pre EURO 2020

2020/2021 EURO 2020 Nike
Autor: Myso

Holandská reprezentácia chýbala na dvoch posledných veľkých šampionátoch, keď sa neprebojovala na EURO 2016, ani na MS 2018. Tento rok už ale Oranjes opäť uvidíme bojovať o titul európskeho šampióna. Zverenci Franka de Boera sa predstavia pred domácim publikom v dresoch od spoločnosti Nike.

Nové oblečenie holandskej reprezentácie bolo predstavené v úvode minuloročného septembra. V tlačovej správe Nike sa uvádza, že jeho hlavným motívom je lev. Ten bol v kultúre krajiny vždy silným symbolom a v najnovšej kolekcii vychádza priamo z jej srdca.

Hlavné oranžové dresy majú hlavu leva vo forme textúry zloženej z čiar priamo na prednej časti. Textúra potom pokračuje celým povrchom oranžových tričiek. Bočné lomené pruhy v čiernej farbe sú vyplnené písmenami KNVB, ktoré predstavujú skratku národnej futbalovej asociácie.

Náhradné oblečenie je v čiernej farbe. Oproti hlavným dresom prešiel zmenou výstrih. Ten je doplnený golierikom s oranžovým lemovaním a dvojicou čiernych gombíkov. Vďaka premyslenej kombinácii farieb môžu holandskí futbalisti navzájom ľubovoľne kombinovať všetky časti výstroja. Brankári si zachytajú v žltom, šedom, či svetlozelenom.

Kapitánom národného tímu je obranca Virgil van Dijk, ktorý o nových dresoch povedal: „Tieto dresy sú naozaj špeciálne. Nikdy som nič podobné nevidel a milujem odkaz, ktorý vysielajú. Aby sme boli úspešní, musíme mať mentalitu levov a všetkým ukázať, akí sme hrdí a silní.“ Holandsko sa už na jednom šampionáte ukázalo ako najsilnejšie, keď v roku 1988 získalo svoj jediný európsky triumf. K nemu ešte štyrikrát dokázalo pridať tretie miesto.

Na preloženom turnaji EURO 2020 boli Holanďania vyžrebovaní do C skupiny, v ktorej odohrajú všetky zápasy na domovskom Štadióne Johana Cruyffa v Amsterdame. Na úvod ich čaká v nedeľu 13. júna Ukrajina, potom nastúpia vo štvrtok 17. júna proti Rakúsku a na záver v pondelok 21. júna proti Severnému Macedónsku.

Publikované 22. mája 2021 a zaradené do
2020/2021 EURO 2020 Nike

📸 instagram.com/onsoranje, news.nike.com a goalinn.com

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok