Dresy Ruska pre EURO 2020

2020/2021 Adidas EURO 2020
Autor: Myso

B-skupinu preloženého šampionátu EURO 2020 dnes uzavrieme Ruskom. Náš kvalifikačný súper v boji o postup na MS 2022 do Kataru sa predstavuje v súčasnosti v červenom a bielom oblečení z dielne nemeckej spoločnosti Adidas.

Rusko predstavilo svoje nové červené dresy ešte v novembri 2019. Medzi fanúšikmi ale neboli prijaté pozitívne kvôli ruskej trikolóre na rukávoch. Tá bola totiž v obrátenom poradí, keď dominantnú červenú časť dopĺňal v smere zhora nadol modrý a biely prúžok. Farby tak v takomto slede pripomínali skôr vlajku Srbska.

Pôvodná verzia ruských dresov s červeno-modro-bielym zakončením rukávov.

Na obhajobu nových dresov sa postavil aj tréner ruskej reprezentácie Stanislav Čerčesov. Ten povedal, že pri povzbudzovaní, kedy fanúšikovia tlieskajú s rukami nad hlavou budú pruhy v správnom poradí. Napokon však ani toto nepomohlo a Rusko sa istý čas rozhodlo pokračovať v staršej súprave, predstavenej pred domácimi MS 2018.

Adidas tak nakoniec pristúpil k zmene a dresy postavené na modeli Condivo 2020 zjednodušil. Zakončenia rukávov sú po novom už len v bielej farbe. Oblečeniu naďalej dominuje výrazný biely véčkový výstrih, prehliadnuť sa nedá ani textúra pokrývajúca prednú i zadnú časť tričiek. Ruskí futbalisti kombinujú červené tričká s bielymi trenírkami a červenými štulpňami. Nastúpili však už aj kompletne v červenom.

Z nesprávneho poradia pruhov na červených dresoch si dizajnéri Adidasu vzali ponaučenie a náhradné pripravili úplne podľa gusta ruských fanúšikov. Biele oblečenie bolo predstavené len v priebehu tohtoročného marca a základom pre jeho vzhľad sa stala práve vlajka Ruskej federácie.

Dominantným prvkom náhradných bielych dresov je tak modro-červený pruh umiestnený na prsiach. V podobnom štýle sú vyhotovené aj zakončenia rukávov. Tričká sú skombinované s modrými trenírkami a bielymi štulpňami. Brankári chytajú v čierno-belasej a svetlozeleno-čiernej kombinácii.

Rusko zažilo najväčšie úspechy na ME ešte za čias Sovietskeho Zväzu, kedy turnaj raz vyhralo a trikrát skončilo na druhom mieste. V ére samostatnosti je pre Zbornú najlepším umiestnením tretia priečka zo šampionátu v roku 2008. Tento rok sa Rusi predstavia doma v Petrohrade proti Belgicku (12. júna) a Fínsku (16. júna). Na záverečný zápas skupiny vycestujú do Kodane, kde si zmerajú sily s Dánskom (21. júna).

Publikované 20. mája 2021 a zaradené do
2020/2021 Adidas EURO 2020

📸 rfs.ru, goalinn.com a instagram.com/teamrussia

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok