Dresy Belgicka pre EURO 2020

2020/2021 Adidas EURO 2020
Autor: Myso

V predstavovaní dresov účastníkov preloženého turnaja EURO 2020 dnes pokračujeme Belgickom. Momentálne najlepší tím podľa svetového rebríčka FIFA si zahrá vo svojich tradičných červených a bielych dresoch, ktoré mu pripravila nemecká spoločnosť Adidas.

Hlavné dresy boli uvedené ešte v novembri 2019 a podľa tlačovej správy oslavujú silné a progresívne farby národnej vlajky. Okrem základovej červenej farby je tak výrazne zastúpená aj čierna a žltá. Národná trikolóra vyniká najmä na véčkovom výstrihu a zakončeniach rukávov.

Oblečeniu dominuje na prednej strane textúra, ktorá sa na prvý pohľad môže javiť ako dvojica diagonálnych čiernych pruhov. V skutočnosti sa ale jedná o štylizované písmeno B zložené z čiernych a tmavočervených častí. Jeho vzhľad má budiť dojem, ako keby bolo na tričkách namaľované štetcom.

Po nevšedných vzhľadoch inšpirovaných belasými dresmi belgických cyklistov, či osviežujúcich žltých dresoch z MS 2018 sa Adidas rozhodol pri náhradnom oblečení pre návrat ku tradičnej bielej. Tá sprevádza Belgicko ako alternatívna farba väčšinu jeho histórie. Tentokrát bol zvolený o niečo tmavší odtieň, ktorý by sa dal charakterizovať ako krémový.

Dizajnovo vychádzajú náhradné dresy z katalógového modelu Condivo 2020, ktorý je charakteristický výrazným véčkovým výstrihom a nápaditou textúrou. Oblečenie je doplnené červenými a čiernymi prvkami. Na zadnej strane tričiek sa pod výstrihom nachádza štylizovaný znak B, ktorý tvorí základ pre textúru hlavných dresov.

Belgicko čaká toto leto šiesty záverečný turnaj Majstrovstiev Európy. Najlepšie skončili Červení diabli v roku 1980, keď obsadili druhú priečku. Tento rok sa v B skupine postupne stretnú s Ruskom (12. júna v Petrohrade), Dánskom (17. júna v Kodani) a na záver s nováčikom z Fínska (21. júna opäť v Petrohrade).

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok