Dresy Fínska pre EURO 2020

2020/2021 EURO 2020 Nike
Autor: Myso

Premiérovú účasť na záverečnom turnaji si v kvalifikácii zabezpečilo Fínsko. Severská krajina sa na šampionáte predstaví v oblečení americkej značky Nike. Tá jeho nové dresy uviedla s myšlienkou, že fínska reprezentácia je pripravená posunúť sa na ďalšiu úroveň.

Ústredným motívom hlavných dresov je fínska vlajka. Modrý kríž umiestnený na bielom podklade lemuje celú prednú stranu tričiek. Horizontálna časť prechádza aj cez rukávy, vertikálna je umiestnená na pravej strane a zaujme farebným prechodom z tmavomodrej do svetlomodrej.

Nové fínske dresy sú na počesť historického postupu skombinované so zlatými prvkami. Okrem loga dodávateľa je zlatou farbou ohraničený aj znak reprezentácie umiestnený tradične na ľavej strane hrude. Hlavné dresy dopĺňajú biele trenírky a biele štulpne s modrým horizontálnym prúžkom.

Aj na náhradnom oblečení nájdeme tradičné fínske farby. Tmavomodré tričká sú vyplnené na pleciach svetlejším odtieňom modrej farby. Takisto nechýba ani lomený pruh na bokoch, ktorý je súčasťou viacerých reprezentačných dresov z dielne spoločnosti Nike.

Tmavomodré oblečenie dopĺňajú trenírky a štulpne v rovnakom prevedení. Brankári tímu prezývaného vo fínčine ako Huuhkajat chytajú v svetlozelenej a oranžovej verzii modelu Nike Gardien III. Pre zaujímavosť doplňme, že medzi žrďami sa objavuje aj bratislavský rodák Lukáš Hrádecký.

Fínsko si pri svojej premiérovej účasti na európskom šampionáte zahrá v Dánsku a Rusku. Zverenci Markkuho Kanervu nastúpia na prvý zápas skupiny v Kodani proti domácemu výberu (12. júna). Potom ich čaká v Petrohrade najskôr ruská reprezentácia (16. júna) a na záver aj stretnutie s Belgickom (21. júna).

Publikované 14. mája 2021 a zaradené do
2020/2021 EURO 2020 Nike

📸 news.nike.com, kitbag.com, palloliitto.fi

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok