Dresy Dánska pre EURO 2020

2021/2022 EURO 2020 Hummel
Autor: Myso

Dánska spoločnosť Hummel odložila pre pandémiu vírusu Covid-19 predstavovanie nových dresov pre domácu reprezentáciu až na tohtoročný marec. Víťazi turnaja z roku 1992 sa v B-skupine preloženého šampionátu predstavia v tradičných farbách – červenej a bielej.

Dresy sú inšpirované dánskou hymnou a na ich vzhľade sa podieľali aj samotní fanúšikovia. Tí ešte v ére pred pandémiou zaplnili domovský stánok Parken Stadion v Kodani a spoločne si na ňom zaspievali Der er et yndigt land. Ich hlasový prejav je vo forme zvukovej vlny súčasťou nového oblečenia dánskej reprezentácie.

Hlavné červené dresy majú biele rukávy pokryté tradičnými véčkami, ktoré neodmysliteľne patria k dánskemu výrobcovi. Povrch tričiek vypĺňa tmavočervený vzor vo forme spomínanej vlny. Tá je zobrazená aj samostatne na vnútornej strane výstrihu spoločne s nápisom „For Danmark” – „Pre Dánsko,” umiestneným na modrom prúžku.

Náhradné dresy sú biele. Vzor so zvukovou vlnou je tentokrát v šedej farbe a umiestnený v diagonálnom smere. Dánski futbalisti kombinujú svoje tričká s červenými alebo bielymi trenírkami, v rovnakých farbách majú k dispozícii aj štulpne. Brankári zabraňujú gólom v svetlozelenom oblečení.

Dánsko prekvapilo futbalový svet v roku 1992, kedy ako náhradník dokázalo zvíťaziť na šampionáte vo Švédsku. Na postup zo skupiny mu stačili len 3 body za víťazstvo nad Francúzskom a remízu s Anglickom. V semifinále potom Dáni vyradili po penaltách Holandsko a vo finále zdolali Nemecko 2:0.

Tento rok si Dánsky dynamit zahrá už na svojom deviatom európskom šampionáte. Tím vedený Kasperom Hjulmandom sa v skupine B predstaví na domácej pôde. Na spomínanom Parken štadióne v Kodani postupne privíta Fínsko (12. júna), Belgicko (17. júna) a na záver aj Rusko (21. júna).

Publikované 12. mája 2021 a zaradené do
2021/2022 EURO 2020 Hummel

📸 instagram.com/herrelandsholdet/, sharethegame.dk a twitter.com/dbufodbold

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok