Dresy Švajčiarska pre EURO 2020

2020/2021 2021/2022 EURO 2020 Puma
Autor: Myso

Posledným tímom A skupiny blížiaceho sa turnaja EURO 2020 je Švajčiarsko. Helvéti si zahrajú na šampionáte v dresoch Puma, ktoré budú mať k dispozícii v tradičných národných farbách – červenej a bielej.

O švajčiarskom tíme nebola na tomto webe zmienka od článku venovanému oblečeniu pre MS 2018 v Rusku. Dvojnásobný štvrťfinalista majstrovstiev sveta odvtedy stihol predstaviť rovno trojicu dresov. Najstaršie z nich, ktorými sú biele z novembra 2019, napokon zverenci Vladimíra Petkovića na šampionáte nevyužijú. Nahradia ich nové biele, predstavené len pred pár dňami. Helvétov však vídavame najmä v červenom. Svoje nové hlavné dresy majú k dispozícii od minuloročného augusta.

Hlavné červené dresy

Červené oblečenie vzdáva hold švajčiarskej dizajnérskej škole a podľa slov zástupcov nemeckej spoločnosti Puma je jeho abstraktná grafika synonymom pohybu. Dresy sú skombinované s tmavším odtieňom červenej, ktorú si môžeme všimnúť na pleciach a rovnako aj prúžkoch pokrývajúcich prednú stranu tričiek. Na zadnej strane tričiek nájdeme vo vrchnej časti svetločervený nápis Suisse.

Švajčiarski futbalisti majú okrem loga národnej asociácie na dresoch aj svoju štvorcovú vlajku. Helvéti nastupujú v pomerne netradičnej kombinácii s tmavočervenými trenírkami, niektoré zápasy však odohrali aj vo viac tradičných bielych. Brankári dostali k dispozícií známy model, ktorého vzhľad pripomína bránkovú sieť. Majú ho k dispozícii v zelenej, žltej i čiernej verzii.

Nové náhradné biele dresy 2021

V priebehu apríla uviedla spoločnosť Puma nové náhradné dresy pre štvoricu reprezentácií, vrátane tej švajčiarskej. Helvéti dostali nové biele oblečenie, ktoré je dizajnovo veľmi podobné dresom českej reprezentácie. Proti červeným súperom by sa tak mali predstaviť od hlavy po päty v bielom prevedení.

Tričká zaujmú horizontálnym pruhom na prsiach, ktorý je prerušený nápisom Suisse. Pod ním nájdeme aj zmenšenú verziu švajčiarskej vlajky. Zvyšné pruhy sú umiestnené na pleciach a zakončeniach rukávov. V podobnom dizajne sú aj dresy brankárov, ktoré navyše vypĺňa textúra s helvétskymi krížmi.

Pôvodné náhradné biele dresy 2019-2020

Ešte v novembri 2019 boli uvedené ďalšie biele dresy, v ktorých švajčiarska reprezentácia odohrala napríklad stretnutie Ligy národov na pôde Španielska. Oblečenie bolo charakteristické zaujímavou textúrou, ktorá pomocou rôznofarebných malých krížikov vytvárala obrazce štítov. Tie prirodzene symbolizujú Alpy.

Aj náhradné biele dresy boli skombinované s výrazne tmavším odtieňom červenej, ako bolo dovtedy pri švajčiarskych dresoch zvykom. Tmavočervený pruh sa objavil aj na bočnej strane bielych trenírok, ktoré Helvéti skombinovali s bielymi štulpňami.

Švajčiarsko si zahrá už na svojom piatom európskom šampionáte. Doteraz najväčší úspech zaznamenalo pred piatimi rokmi vo Francúzsku, kedy na štvrtý pokus konečne postúpilo zo skupiny. Tento rok si Švajčiari zahrajú v Azerbajdžane s Walesom (12. júna), potom sa presunú do Ríma na súboj s Talianskom (16. júna) a na záver sa opäť vrátia do Baku na stretnutie s Tureckom (20. júna).

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok