Čo týždeň dal 18/2021

Čo týždeň dal
Autor: Myso

V druhom májovom týždenníku si povieme o netradičnej farebnej kombinácii hráčov Realu Madrid, odhalíme nového dodávateľa francúzskeho RC Lens a predstavíme si revolučné dresy nórskeho klubu SK Brann. Ďalej sa pozrieme na štvrté dresy Barcelony, ktoré sa nečakane objavili aj v druhom zápase a zablahoželáme Bayernu k zisku ďalšieho majstrovského titulu. Príjemné čítanie!


Real Madrid v netradičnej kombinácii

Ak ste v priebehu týždňa sledovali odvetné semifinálové stretnutie Ligy majstrov medzi Chelsea a Realom (2:0), možno vám neunikla netradičná kombinácia, v akej sa predstavili hráči úradujúceho španielskeho majstra. Tí sa namiesto náhradnej ružovej kombinácie obliekli predsa len do svojich tradičných bielych dresov a trenírok, no vzhľadom na biele štulpne londýnskeho celku si museli obliecť spodnú časť výstroja v inej farbe. Voľba padla na čierne štulpne prevzaté z tretieho oblečenia, vďaka ktorému dostal Biely balet úplne netradičný vzhľad. Ten však podľa Eduarda Cascada napokon paradoxne zodpovedá dresom Realu zo samotných začiatkov klubu.

Real Madrid pred odvetným zápasom proti Chelsea (📸 instagram.com/realmadrid).

RC Lens bude obliekať Puma

Francúzsky prvoligový klub RC Lens ukončí po sezóne spoluprácu s talianskou spoločnosťou Macron. Tú vystrieda nemecká značka Puma, ktorá bude trojnásobného víťaza Francúzskeho pohára obliekať najbližších päť sezón. Klub by mal naďalej hrávať vo svojich tradičných žlto-červených farbách. Kontrakt znie na sumu 600 000 eur. Lens sa vrátil do najvyššej súťaže v tejto sezóne, keď predtým pôsobil päť ročníkov v druhej lige. Francúzsky šampión z roku 1998 hrá v aktuálnom ročníku v hornej polovici tabuľky. Po 36 odohraných kolách mu patrí v tabuľke so ziskom 56 bodov priebežne šiesta priečka zaručujúca účasť v play-off novej Konferenčnej ligy UEFA.


Revolučné dresy nórskeho klubu SK Brann

O zaujímavú novinku sa postarala americká spoločnosť Nike v najvyššej nórskej súťaži. Tamojšiemu trojnásobnému majstrovi krajiny SK Brann pripravila revolučné oblečenie s reflexnými prvkami. Pri dennom svetle sa nové dresy javia ako jednofarebné čierne tričká, zmena ale nastáva v noci. V žiare reflektorov sa rozsvietia aj všetky reflexné prvky, ktoré v tomto prípade zahŕňajú okrem emblému výrobcu a klubového znaku aj logá všetkých partnerov. Niektoré z nich má celok z Bergenu dokonca umiestnené aj na trenírkach a štulpniach. Ako to vo výsledku vyzerá si už môžete pozrieť na priloženom videu. Váš názor na podobné experimenty rád uvítam v komentároch.


Barcelona opäť v štvrtých dresoch

Napriek tomu, že katalánsky veľkoklub si plánoval štvrté dresy z aktuálnej sezóny obliecť len na prestížne El Clásico, zahral si v nich aj v ďalšom stretnutí. Po zápase s Realom Madrid sa do najnovšieho modro-červeného oblečenia oživeného žltými prúžkami obliekla Barcelona aj proti druhému poprednému madridskému celku. Tentokrát sa tak predstavila v štvrtých dresoch na domácej pôde, no opäť v nich nedokázala bodovať naplno. Po aprílovej prehre 1:2 s Realom sa tentoraz vo včerajšom šlágri najvyššej španielskej súťaže zrodila v súboji s vedúcim Atléticom Madrid bezgólová remíza.


Bayern pridá na dresy piatu hviezdičku

Nemecký Bayern Mníchov si vďaka suverénnemu víťazstvu 6:0 nad Borussiou Mönchengladbach a zaváhaniu Lipska na pôde Dortmundu predčasne pripísal už svoj deviaty ligový titul v rade. Pre bavorský veľkoklub sa jedná už o jubilejný tridsiaty majstrovský zápis v Bundeslige, ktorý mu umožní pridať nad svoj znak piatu hviezdičku. V najvyššej nemeckej súťaži platia v tomto smere trochu zvláštne pravidlá. Na prvú hviezdičku má klub nárok po troch získaných tituloch, ďalšiu môže pridať po piatich a tretiu ak vyhrá Bundesligu aspoň 10-krát. Štvrtá pribudla Bayernu po dvadsiatom titule v roku 2008 a piatu bude môcť s hrdosťou nosiť od najbližšej sezóny. Do nej vstúpi už ako rekordný 30-násobný víťaz Bundesligy. Mníchovský celok má na svojom konte ešte o jedno prvenstvo viac. Prvý titul získal už v roku 1932 v rámci tzv. Deutsche Fußballmeisterschaft. Nemecká súťaž sa hrá pod názvom Bundesliga ale až od ročníka 1963/64, preto sa tento historický úspech do štatistík a práv na hviezdičky nezapočítava.

Na oblečenie Bayernu pribudne čoskoro ďalšia zlatá hviezdička (📸 sport.sky.de)

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok