Dresy Walesu pre EURO 2020

2020/2021 Adidas EURO 2020
Autor: Myso

Ďalším zástupcom A skupiny tohtoročného preloženého turnaja EURO 2020 je Wales. Zástupca z Britských ostrovov sa na európskom šampionáte predstaví v červených a žltých dresoch z dielne nemeckej spoločnosti Adidas.

Tradičné červené dresy mali svoj zápasový debut ešte v novembri 2019, kedy Wales na domácom štadióne v Cardiffe spečatil svoj postup víťazstvom 2:0 nad Maďarskom. Semifinalista európskeho šampionátu 2016 má dresy tentokrát skombinované so žltou. Je to odkaz na vzhľad štítu Owaina Glyndŵra, ktorému bol ako poslednému rodenému Walesanovi udelený titul Princ z Walesu a ktorý bojoval proti nadvláde Anglicka v krajine.

Dresy sú charakteristické výrazným véčkovým výstrihom v červenej farbe. Na zakončeniach rukávov sa striedajú viaceré pruhy. Okrem spomínanej červenej a žltej tam nájdeme aj biele a zelené, ktoré patria k národným farbám krajiny. Waleskí futbalisti majú oblečenie skombinované s červenými trenírkami a červenými štulpňami.

Z dôvodu pandémie vírusu Covid-19 došlo k odkladu predstavenia náhradných dresov. Tie boli oficiálne uvedené až počas minuloročného septembra. Nemecká spoločnosť Adidas sa rozhodla pre návrat žlto-zelenej kombinácie, ktorú mali waleskí futbalisti v zápasoch na súperových ihriskách naposledy v roku 2017.

Náhradné oblečenie má moderný véčkový výstrih a zaujme tmavožltou textúrou, ktorá pokrýva celú prednú časť tričiek vrátane rukávov. Podobne ako pri červenom drese nájdeme na zadnej strane pod výstrihom obrázok národného kvetu krajiny, ktorým je narcis (daffodil). Waleskí draci si obliekajú k žltým tričkám zelené trenírky a žlté štulpne. Brankári sa predstavujú v čierno-belasej, prípadne šedo-zelenej kombinácii.

Wales zaujal pred piatimi rokmi futbalovú Európu, keď sa pri svojej premiérovej účasti na záverečnom turnaji ME dostal až do semifinále. V základnej skupine najprv zdolal našu reprezentáciu, potom síce prehral s Anglickom, no vďaka záverečnému víťazstvu 3:0 nad Ruskom postupoval z prvého miesta. V osemfinále vyradil Severné Írsko, vo štvrťfinále potom aj Belgicko a zastavil ho až celkový víťaz podujatia z Portugalska.

Tento rok čakajú na zverencov Ryana Giggsa v skupine zápasy na Olympijských štadiónoch v Baku a Ríme. Na úvod sa Wales stretne so Švajčiarskom (12. júna), v druhom zápase si zmeria sily s Tureckom (16. júna) a v závere sa predstaví v Taliansku proti domácej Squadre Azzura (20. júna).

📸 instagram.com/fawales, walesfootballshop.co.uk, worldsoccershop.com

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok