Dresy Turecka pre EURO 2020

2020/2021 EURO 2020 Nike
Autor: Myso

Už nabudúci mesiac je tu preložený turnaj EURO 2020 a tak je ten správny čas, aby sa aj na tomto webe objavili články ku všetkým jeho 24 účastníkom. Jedného sme už spomenuli v októbri, kedy predstavila nové oblečenie naša reprezentácia, zvyšnú 23-ku dnes štartujeme Tureckom.

Nové dresy Turecka predstavujú podľa Nike tureckú hrdosť, v ktorej sa spájajú tradičné farby, vlajka krajiny a jedinečný dizajn. Ten necháva vyniknúť národnému symbolu – bielemu polmesiacu s hviezdou, ktoré sú umiestnené na hrudi bielych i červených dresov.

Hlavné dresy sú biele s výrazným červeným pruhom na prsiach. Na ňom je umiestnený spomínaný národný symbol. Tričká sú skombinované s bielymi trenírkami a štulpňami. Náhradné dresy sú po experimentoch s tyrkysovou farbou opäť červené, pričom pruh na hrudi je vyhotovený v o niečo svetlejšom odtieni.

Vnútornú stranu výstrihu vypĺňa pri obidvoch dresoch nápis Turkiyem – Moje Turecko. Brankári si zachytajú v modeloch Nike Gardien III, ktoré má k dispozícii viacero národných tímov. V zápasoch kvalifikácie o postup na MS 2022 do Kataru sa predstavili v žltej a svetlozelenej verzii.

„Vieme, že v Turecku majú fanúšikovia veľkú vášeň pre futbal, ktorú sme chceli zvýrazniť pomocou špeciálneho dizajnu. Zväčšili sme veľkosť polmesiaca a hviezdy tak, aby sa stali hlavnými prvkami nového oblečenia,” povedal o nových dresoch Scott Munson, viceprezident spoločnosti Nike Football Apparel.

Turecko si zahrá v tomto roku už na svojom piatom záverečnom európskom šampionáte. Doteraz najväčší úspech zaznamenali tureckí futbalisti v roku 2008, kedy sa na ME v Rakúsku a Švajčiarsku dostali do semifinále a v konečnom poradí tak obsadili tretie miesto.

Zverenci Şenola Güneşa sa tento rok postarajú o otvárací zápas majstrovstiev, ktorý odohrajú v piatok 11. júna v Ríme proti domácemu Taliansku. V skupine A ich potom ešte čakajú dva zápasy v Azerbajdžane. Na Olympijskom štadióne v Baku sa stretnú 16. júna s Walesom a 20. júna so Švajčiarskom.

Publikované 4. mája 2021 a zaradené do
2020/2021 EURO 2020 Nike

📸 nike.com, twitter.com/TFF_Org, tff.org

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok