Čo týždeň dal 17/2021

Čo týždeň dal
Autor: Myso

Prvý májový týždenník prináša najmä novinky z konca apríla. Predstavíme si nové brankárske oblečenie z dielne nemeckej spoločnosti Adidas, pozrieme sa ako vyzerajú digitálne dresy Lyonu pre hru FIFA 21 a odhalíme, kto bude od budúcej sezóny obliekať legendárny východonemecký klub Dynamo Drážďany. Ďalej sa pozrieme na špekulácie ohľadom nového dodávateľa SSC Neapol a v závere spomenieme aj špeciálne dresy Hamburgeru SV. Príjemné čítanie!


Adidas predstavil oblečenie brankárov

Nemecká spoločnosť Adidas uviedla v pondelok 26. apríla nové brankárske dresy pre kvarteto brazílskych tímov. Dátum nebol zvolený náhodne, v Brazílii sa práve tento týždeň oslavoval Deň brankárov – Dio do Goleiro. Nového oblečenia sa dočkali gólmani Cruzeira, Internacional, Flamenga a Sao Paula. Všetkým bolo pripravené v dizajnovom prevedení Adidas Condivo GK 21, ktoré uvidíme v budúcom ročníku 2021/22 aj u viacerých svetových veľkoklubov. Dresy majú vo vrchnej časti farebný pruh, ktorý pôsobí z diaľky ako golierik, pruhy potom nájdeme aj na bokoch tričiek i trenírok. Spomínané časti výstroja sú navyše pokryté originálnou textúrou vytvorenou z množstva rôzne hrubých čiar, ktoré majú pripomínať pohyb vzduchu.

📸 instagram.com/cruzeiro, instagram.com/flamengo, instagram.com/scinternacional, instagram.com/saopaulofc


Digitálne dresy Olympique Lyon

Viac ako dva mesiace po skončení hlasovania francúzsky Olympique Lyon konečne predstavil svoje štvrté dresy pre aktuálnu sezónu 2020/21. Tie budú (žiaľ) len digitálne a zahrajú si tak v nich len virtuálni futbalisti v hre FIFA 21. Nové oblečenie sedemnásobného majstra krajiny je charakteristické nápaditou textúrou. Tá v sebe spája klubové farby, karneval v Riu a taktiež aj hlavu leva ako jedného z hlavných klubových symbolov. Cieľom dizajnéra Pierra Nottona bolo dresmi vyjadriť prepojenie medzi Brazíliou a samotným klubom. V ňom pôsobilo aj v minulosti viacero brazílskych reprezentantov a momentálne na jeho súpiske nájdeme aj priamo rodáka z Ria de Janeiro, záložníka Bruna Guimarãesa.

Digitálne dresy Olympique Lyon.

Štyri návrhy, z ktorých fanúšikovia vyberali víťaza.

📸 instagram.com/ol


Dynamo Drážďany bude obliekať Umbro

Momentálne treťoligový legendárny východonemecký tím Dynamo Drážďany zmení od budúcej sezóny dodávateľa. Osmenásobného majstra najvyššej súťaže v niekdajšej Nemeckej Demokratickej Republike bude najbližších päť rokov obliekať britská spoločnosť Umbro. „Sme hrdí na to, že môžeme privítať spoločnosť Umbro s jej bohatou tradíciou priamo z kolísky futbalu, ako nášho nového dodávateľa. Je to spoločnosť, ktorá sa rovnako ako naša športová komunita, môže ohliadnuť za dlhou futbalovou históriou,” povedal na margo novej spolupráce výkonný riaditeľ klubu Jürgen Wehlend. Dynamo si v nových dresoch pravdepodobne zahrá aj o súťaž vyššie. Momentálne je po 33 odohraných kolách na čele 3. nemeckej ligy s trojbodovým náskokom pred Hansou Rostock.

Na úvod bola predstavená špeciálna kolekcia s logom spoločnosti Umbro a nápisom Dresden
(📸 instagram.com/sgdynamodresden).

Neapol v oblečení od Armaniho?

Talianskemu SSC Neapol sa po aktuálnej sezóne 2020/21 skončí sezóna s domácou spoločnosťou Kappa, ktorá trvala šesť rokov a futbalistom Partenopei priniesla každý rok do klubovej pokladnice sumu 8 miliónov eur. S pomerne prekvapujúcou informáciou prišiel v poslednom týždni portál calcionapoli24.it, podľa ktorého by trojnásobného talianskeho majstra mohla obliekať spoločnosť patriaca do portfólia slávneho módneho návrhára Giorgia Armaniho! Konkrétne sa jedná o značku Emporio Armani známu aj ako EA7. Tá v súčasnosti pripravuje športové oblečenie talianskym olympionikom, tenistom a lyžiarom. Manuel Guardasole už medzi časom pripravil aj grafický návrh ako by mohli nové dresy Neapola vyzerať.

Grafický návrh nových dresov Neapola, ktorý preberá prvky zo súčasného oblečenia od EA7 (📸 calcionapoli24.it).

Špeciálne dresy Hamburgu

Nemecký Hamburger SV predstavil v poslednom aprílovom týždni špeciálne dresy venované svojmu fanklubu Volksparkjunxx. Ten združuje všetkých fanúšikov HSV, ktorí podporujú práva gayov, lesbičiek a bisexuálnych ľudí a majú chuť postaviť sa proti homofóbii vo futbale i mimo neho. Fanklub oslavuje tento rok už 10. výročie svojho založenia a pri tejto príležitosti boli vytvorené špeciálne dresy s dúhovými prvkami založené na katalógovom modeli Condivo 21. Ten je našim priaznivcom dobre známy aj z Fortuna ligy, keďže v presne rovnakom bielom modeli hrávajú na jar aj futbalisti FC Nitra. Hráči HSV si špeciálne dresy z dielne spoločnosti Adidas obliekli 29. apríla v súboji druhej najvyššej súťaže proti Karlsruhe (1:1).

📸 instagram.com/hsv a volksparkjunxx.de

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok