Čo týždeň dal 15/2021

Čo týždeň dal
Autor: Myso

Tretí aprílový víkend prináša ďalšie vydanie týždenníka. Dnes si predstavíme dresy všetkých účastníkov tohtoročnej MLS, zaspomíname si na nepopulárne šedé dresy Manchestru United a oblečenie Realu Madrid z éry Galácticos. Ďalej sa pristavíme pri staronovom dodávateľovi Southamptonu, ktorý pripravil pri príležitosti svojho návratu špeciálnu kolekciu a v závere na vás čaká jedna zaujímavosť v súvislosti s finálovým zápasom Copa Del Rey. Príjemné čítanie!


Začína sa americká MLS

V piatok odštartoval v poradí 26. ročník najvyššej americkej súťaže MLS. Tá je špecifická tým, že oblečenie všetkým 27 účastníkom pripravila jediná spoločnosť – nemecký Adidas. V galérií si môžete prehliadnuť všetkých 54 dresov, v ktorých mužstvá odohrajú 34 zápasov základnej časti a najlepšie z nich potom ešte aj play-off. V súťaži by sa v novej sezóne mala predstaviť aj trojica slovenských hráčov: Ján Greguš (Minnesota), Albert Rusnák (Salt Lake) a Boris Sekulić (Chicago). Váš názor na americkú najvyššiu súťaž a taktiež aj ktorý z dresov sa vám najviac páči rád uvítam v komentároch 😉

📸 footballkitarchive.com


25 rokov od prezlečeného Manchestru United

Tento týždeň uplynulo 25 rokov od pamätného zápasu Manchestru United na pôde Southamptonu. V sobotu 13. apríla 1996 zdolali Svätci na domácom trávniku favorizovaného súpera 3:1, pričom už do polčasu viedli rozdielom triedy. Hostia nastúpili na zápas vo svojich nových náhradných šedých dresoch, ktoré skombinovali s bielymi trenírkami a štulpňami. United sa však počas prestávky prezliekli a stretnutie dohrali v bielo-modrej kombinácii! Pôvodné oblečenie sa totiž nepozdávalo nielen hráčom, ktorí sa v ňom horšie navzájom rozoznávali, ale ani legendárnemu manažérovi Sirovi Alexovi Fergusonovi. Viac zaujímavostí o dresoch i samotnom stretnutí si môžete prečítať v skvelom článku od Museum of Jerseys.


Spomienka na Galácticos

Ďalšie zaujímavé video vydali tento týždeň páni z Classic Football Shirts. Tí si tentokrát zaspomínali na slávnu éru Realu Madrid označovanú ako Galácticos. V hlavnom meste Španielska sa vtedy v jednom mužstve zišli najlepší svetoví hráči ako Zinedine Zidane, Luis Figo, Ronaldo (🇧🇷), David Beckham, či Michael Owen. Obdobie bolo zaujímavé aj z hľadiska dresov – Real dokonca v jeho úvode nemal na svojom oblečení logo žiadneho partnera, prípadne robil reklamu vlastnej webstránke. Klub navyše v týchto časoch oslavoval aj storočnicu a vo výsledku tak bolo v priebehu dvoch sezón v predaji až 13 rôznych replík! Viac zaujímavostí a spomienok na toto výnimočné obdobie Bieleho baletu už nájdete vo videu.


Retro kolekcia Southamptonu od spoločnosti Hummel

Southampton bol spomínaný už pri dresoch Manchestru United, ale v tomto týždenníku mu bude patriť aj samostatná novinka. Víťaz FA Cupu z roku 1976 ešte počas januára ohlásil spoluprácu s dánskou spoločnosťou Hummel, ktorá bude klub obliekať už od budúcej sezóny a nahradí tak súčasného dodávateľa Under Armour. Dánsky výrobca už s tímom z juhovýchodného Anglicka v minulosti spolupracoval a priaznivcom Svätcov sa počas minulého týždňa rozhodol pripomenúť uvedením špeciálnej retro kolekcie. Tá obsahuje hlavné dresy z obdobia 1987-89, ktoré svojim vzhľadom pripomínajú oblečenie dánskej reprezentácie. Fanúšikovia si môžu kúpiť aj náhradné modré dresy z rokov 1987-89 a biele z obdobia 1989-91. Poslednou z možností sú žlté dresy používané v sezónach 1989/90 a 1990/91 ako tretia voľba.


Barcelona vo finále Copa Del Rey v starých dresoch

Včera bolo na programe finálové stretnutie tohtoročného Copa Del Rey. Athletic Bilbao v ňom nestačil na favorizovanú Barcelonu a prehral jednoznačne 0:4. O góly Blaugranas sa postarali Griezmann, De Jong a Messi. Argentínska hviezda skórovala v zápase dvakrát. Čerstvý držiteľ kráľovského pohára zaujal v stretnutí žltými dresmi, ktoré boli jeho štvrtou voľbou v predchádzajúcom ročníku! Ani jeden zo súčasných dresov zverencov Ronalda Koemana totiž nevytvára úplne najlepší kontrast s bielo-červenými tričkami baskického celku doplnenými čiernymi trenírkami a štulpňami. Pre zaujímavosť, v žltom nastúpila Barca aj na dohrávku 2. kola aktuálneho ročníka La Ligy, kedy v Bilbau zvíťazila na začiatku januára 3:2. V závere mesiaca si potom v 21. kole na Nou Campe priviezli hostia spodné časti výstroja v bielej farbe a domáci tak hrali v tradičnom modro-červenom prevedení. Viac o žltých dresoch si môžete prečítať v článku z minuloročného mája.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok