Čo týždeň dal 14/2021

Čo týždeň dal
Autor: Myso

Aj uplynulé dni priniesli vo svete futbalových dresov niekoľko zaujímavostí, o ktorých sa môžete dočítať v pravidelnom týždenníku. Dnes si pripomenieme prvoaprílový žart dánskej spoločnosti Hummel, poinformujeme o dresoch ruskej reprezentácie pre MS v Katare a poodhalíme zámer nemeckého Adidasu s novým oblečením pre Olympique Lyon. Ďalšia správa sa bude týkať dresov a znaku Interu Miláno a v závere oslávime 110. výročie založenia španielskeho FC Cádiz. Príjemné čítanie!


Prvoaprílový žart od Hummelu

Dánsky výrobca športového oblečenia Hummel si pripravil na prvého apríla vydarený žart. Na sociálnych sieťach uverejnil informáciu, že nahrádza svoje historické logo v tvare čmeliaka úplnou novinkou. Konkrétne sa malo jednať o štylizované prevedenie hlavy kozy a zmena bola ohlásená aj so sloganom označujúcim novú éru. Toto zviera sa používa v angličtine v súvislosti s niečím výnimočným, nakoľko slovo GOAT predstavuje skratku Greatest Of All Time. V tlačovej správe dokonca firma uviedla, že chce byť lídrom vo svojej oblasti a koza sa k tomuto jej cieľu dokonale hodí, keďže má silu zdolávať aj tie najvyššie hory 🙂


Rusko v prípade postupu v neutrálnych dresoch

Ruská futbalová reprezentácia sa v prípade postupu na MS 2022 do Kataru nebude môcť na šampionáte predstaviť pod vlastným názvom krajiny, nebude môcť používať svoju vlajku a pred zápasmi nezaznie ani jej hymna. Takéto je zatiaľ rozhodnutie Športového arbitrážneho súdu (CAS), ktorý Rusko potrestal za opakované dopingové prehrešky. V prípade postupu na záverečný turnaj by tak museli ruskí futbalisti nastúpiť v špeciálne upravených dresoch, podobne ako ich hokejoví kolegovia na ZOH 2018 v Pjongčangu. Paradoxne, zákaz sa netýka blížiaceho sa turnaja EURO 2020, ktorý podľa klasifikácie CAS nespadá medzi najvýznamnejšie svetové podujatia. V lete teda zverencov Stanislava Čerčesova uvidíme v tradičných dresoch od spoločnosti Adidas, v ktorých sa predstavujú aj v našej kvalifikačnej skupine. V nej patrí Rusom priebežne druhá priečka, keď v troch zápasoch nazbierali 6 bodov.


Lyon bude mať rovnaké dresy ako basketbalisti

Nemecká spoločnosť Adidas pripraví pre budúcu sezónu oblečenie futbalovému Olympique Lyon a taktiež aj basketbalovému tímu ASVEL Lyon-Villeurbanne, pričom obidva tímy by sa mali predstaviť v rovnakých dizajnoch! V prípade futbalistov sa má jednať o tretie dresy, ktoré by mali byť vyhotovené v štýlovom čiernom prevedení. Informáciu priniesol výkonný riaditeľ OL Group Thierry Sauvage, podľa ktorého spolupracujú s nemeckým dodávateľom na spoločnom dizajne pre obidva tímy. Lyon začal partnerstvo s basketbalovým celkom v roku 2019, kedy odkúpil 25-percentný podiel v mužskom a 10-percentný podiel v ženskom tíme.


Inter Miláno – informácie k dresom a znaku

Veľa noviniek sa v poslednom čase udialo okolo talianskeho Interu Miláno. Líder Série A predstavil v piatok svoje nové štvrté dresy, ktoré mali zažiť zápasovú premiéru v dnešnom stretnutí proti Cagliari. Z nej však napokon nebolo nič, pretože nové oblečenie porušuje pravidlá najvyššej talianskej súťaže. Podľa nich môžu byť na dresoch totiž maximálne tri farby a Nike pridalo na tie najnovšie milánske okrem bielej, modrej a čiernej ešte aj žltú. Štvrté dresy sú pritom okrem farebného prevedenia a odvážneho dizajnu špecifické aj tým, že sa na nich prvýkrát objavuje nový znak milánskeho celku. Spoločnosť Bureau Borsche, ktorá stojí za jeho vznikom, tento týždeň prezradila, že výsledný návrh vznikal vyše roka a vo finále sa vyberalo zo 48 rôznych dizajnov. Už dlhšie je známe, že po sezóne zmizne z oblečenia Interu logo dlhoročného partnera Pirelli. Keďže klub si jeho nástupcu doteraz nevybral, americká spoločnosť Nike zatiaľ pripravuje ďalšie dresy bez emblému sponzora. Nerazzurri sú údajne v jednaní s dvomi potenciálnymi partnermi.


Cádiz oslavuje 110. výročie založenia

Minulý týždeň sme oslavovali 130. výročie švédskeho AIK Štokholm, tento sa presunieme na oslavy do Španielska. Svetlo sveta uzreli nové špeciálne dresy FC Cádiz, ktoré si klub vytvoril vo vlastnej réžií. Oblečenie svojim vzhľadom dokonale pripomína výstroj futbalistov zo začiatku 20. storočia. Biele dresy s dlhými rukávmi majú biely golierik doplnený šnúrkou so žltým zakončením. V ľavej časti si môžeme všimnúť historický klubový znak tvorený červenými písmenami umiestnenými v zelenom trojuholníku. Nové dresy boli vytvorené v limitovanej edícii 500 kusov, za jeden zaplatia záujemcovia 50 eur. Cádiz bol založený 10. septembra 1910, medzi jeho najväčšie úspechy patrí šesť postupov do La Ligy a semifinálová účasť v pohári Copa del Rey zo sezóny 1989/90.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok