Čo týždeň dal 13/2021

Čo týždeň dal
Autor: Myso

Ani počas veľkonočných sviatkov nechýba na tomto webe tradičný týždenník. Dnes si predstavíme nové logo talianskeho Interu Miláno, ukážeme si ďalšie nakreslené slovenské dresy z dielne Tatsuka a pozrieme sa ako vyzeralo oblečenie Athletica Bilbao v preloženom finálovom stretnutí Copa del Rey 2020. Ďalej sa vydáme do Švédska, kde tamojší AIK Štokholm oslavuje okrúhle 130. výročie založenia klubu a v závere nebude chýbať jedna kuriozita z Peru súvisiaca s filmovým kapitánom Jackom Sparrowom. Veselú Veľkú Noc a príjemné čítanie!


Inter Miláno má nové logo

Po viacerých uniknutých obrázkoch bol v závere marca oficiálne predstavený nový klubový znak Interu Miláno. Na dresoch talianskeho celku ho uvidíme až od budúcej sezóny, no už v priebehu apríla ho fanúšikovia nájdu na tréningovom oblečení, či ďalších suveníroch. Znak má naďalej kruhový tvar a taktiež v ňom figuruje mix písmen. Oproti doterajšiemu emblému už ale zmizla dvojica F a C, zostávajú tak len I a M. Klub zverejnil aj svoje nové motto, ktoré znie: „Moje meno je môj príbeh.”


Tatsuko opäť kreslí dresy slovenských tímov

O práci japonského umelca vystupujúceho na sociálnej sieti Twitter pod prezývkou Tatsuko0827 už bola na tomto webe zmienka viackrát. Na prelome mesiacov sa začal znovu venovať slovenským tímom a to dokonca aj takým, ktoré momentálne nepôsobia v najvyššej súťaži. Priaznivcov z východného Slovenska určite poteší kreslená slečna v oblečení Lokomotívy Košice, k oranžovej Ružomberčanke sa pridala pred niekoľkými dňami aj biela a ďalšieho obrázku Šošonky sa dočkal aj sedemnásobný slovenský majster zo Žiliny. Len včera pribudla na želanie nášho dlhoročného čitateľa a občasného prispievateľa Andreja (ayoz17) aj fanúšička banskobystrickej Dukly.


Dresy Atlétcia Bilbao pre finále Copa Del Rey 2020

Pred štrnástimi dňami bola v týždenníku zmienka o dresoch Realu Sociedad. Klub z mesta San Sebastián si v preloženom finále Copa Del Rey 2020 včera zmeral sily s Athleticom Bilbao, nad ktorým zvíťazil gólom Oyarzabala z penalty najtesnejším rozdielom. Ešte v závere marca predstavil špeciálne oblečenie pre finálové stretnutie aj celok z Bilbaa. Červeno-biele pruhované dresy z dielne americkej spoločnosti New Balance sú upravenou verziou súčasného hlavného oblečenia osemnásobného španielskeho majstra. Pravý rukáv vypĺňa emblém kráľovského pohára, uprostred pribudlo logo finálového zápasu a na ľavom rukáve zase grafika so sloganom „Bizi Ametsa,” ktorý v baskičtine znamená „Žiť svoj sen”.


AIK Štokholm má 130 rokov

Pri čítaní týždenníka asi neočakávate informácie zo Švédska, no v poslednom čase vypĺňa obsah tejto rubriky aj táto škandinávska krajina. Minulý týždeň sme si predstavovali oblečenie IFK Göteborg, v ktorom začína svoje pôsobenie kapitán slovenskej reprezentácie Marek Hamšík. Dnes sa zase pre zmenu pozrieme do hlavného mesta, kde úctyhodné 130. výročie oslavuje AIK Štokholm. Šesťnásobný švédsky majster pri tejto príležitosti predstavil nové dresy od spoločnosti Nike. Tie sú v prevedení VaporKnit3 a vyhotovené boli v tradičných klubových farbách – čiernej a žltej. Okrúhle výročie pripomína aj špeciálne upravený klubový znak, vzadu pod výstrihom sa spolu s plným názvom klubu nachádza aj presný dátum založenia – 15. február 1891.

📸 instagram.com/aik


Jack Sparrow zmizol z dresov peruánskeho klubu

Na záver je tu poriadna kuriozita z Južnej Ameriky. Tím druhej peruánskej ligy FC Pirata musel kvôli porušovaniu autorských práv zmeniť svoj klubový znak. Ten svojho času vypĺňala fotografia azda najslávnejšieho filmového piráta Jacka Sparrowa známeho zo série Piráti z Karibiku. Keď však klub v roku 2018 postúpil do finálovej skupiny domáceho turnaja Copa Perú, musel svoj klubový znak nahradiť emblémom kresleného piráta. Ten napokon klubu z polmiliónového mesta Chiclayo priniesol šťastie a Piráti sa vďaka triumfu v najväčšom amatérskom turnaji krajiny tešili z postupu do prvej ligy. Na kuriozitu si v piatkovom článku zaspomínal slovenský denník Nový Čas.

Staré logo s fotkou Jacka Sparrowa
Nové logo
Jack Sparrow nebol len súčasťou klubového znaku ale vypĺňal aj priestor na hrudi 🙂

📸 cas.sk a amtv.pe

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok