Dresy FC ViOn Zlaté Moravce 2012/2013

2012/2013 Corgoň liga Legea
Autor: Myso

Po dlhšom čase pokračuje na tomto webe seriál o oblečení našich corgoňligistov. Dnes si môžete prečítať o dresoch Zlatých Moraviec, ktoré už v poradí tretiu sezónu oblieka talianska spoločnosť Legea.

FC ViOn obmieňa pravidelne dresy každú sezónu a inak to nebolo ani pred aktuálnym ročníkom. Trojica nových dresov bola predstavená už na júlovej tlačovej konferencii. Pre všetky si v Moravciach vybrali dizajn Labraza, ktorý je charakteristický trojicou výrazných šikmých pruhov.

So zmenou dodávateľa pred tromi rokmi pribudla na dresy ViOnu k tradičným klubovým farbám aj zlatá. Tá sa na červených i modrých dresoch Zlatomoravčanov nachádza na výstrihu, zaoblených prúžkoch na vnútorných okrajoch rukávov i emblémoch talianskeho dodávateľa.

V Zlatých Moravciach sa rozhodli zaujímavo využiť najhrubší z troch spomínaných pruhov, keď do jeho priestoru umiestnili logo hlavného partnera klubu i klubový znak. Emblém ViOnu je na pravej strane navyše pootočený tak aby boli jeho okraje rovnobežné s pruhom.

Väčšinu zápasov odohrali zverenci Juraja Jarábka v červených dresoch, ku ktorým nosia červené trenírky i štulpne. Zaujímavosťou bielych je, že logo spoločnosti ViOn je na nich v bielom prevedení, keďže je umiestnené na červenom podklade. V modrých dresoch sa Zlatomoravčania predstavili v Ružomberku.

Jednotka medzi žrďami Martin Kuciak chytáva v žlto-modrom drese Legea Amsterdam, ku ktorému máva oblečené tmavomodré trenírky a žlté štulpne. V zápase proti Žiline si zachytal aj v bielom drese, ktorého dizajn je zhodný s hráčskymi dresmi, no pre zmenu je kombinovaný s čiernou.

FC ViOn Zlaté Moravce bol založený len v roku 1995, no počas svojej krátkej histórie sa dokázal prebojovať do najvyššej slovenskej súťaže. Najväčším domácim úspechom klubu je zisk Slovenského pohára z roku 2007, vďaka ktorému si v nasledujúcej sezóne ViOn zahral aj v Pohári UEFA. V poslednom ročníku obsadili zverenci Juraja Jarábka siedme miesto.

Za skvelé fotografie červeného dresu ďakujem Denisovi!

Alternatívne kombinácie:

Modré dresy a trenírky doplnené červenými štulpňami (23. kolo, Ružomberok - Z. Moravce).
Modré dresy a trenírky doplnené červenými štulpňami (23. kolo, Ružomberok – Z. Moravce).
Zlaté Moravce si v otázke dresov držia pekný slovenský štandard. Spoločnosť Legea ponúka v každej sezóne množstvo dizajnov i farebných kombinácií a musím povedať, že dresy Labraza sa mi k ViOnu skutočne hodia. Možno by nezaškodilo na červených i bielych trošku viac modrej farby, na druhej strane si vedenie FC ViOn zaslúži veľkú pochvalu za umiestnenie loga generálneho partnera, keďže si viem živo predstaviť, že v deviatich z desiatich klubov by to logo umiestnili na stred bez ohľadu na smer pruhov. Slovan nastavil latku vysoko, takže aj v prípade ViOnu je moje hodnotenie trojhviezdičkové.

Ako sa vám páčia dresy ViOnu 2012/2013?

Tip: Vyjadrite sa k dresom Zlatých Moraviec v diskusii!

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok