Náhradné a brankárske dresy Juventusu Turín 2011/2012

2011/2012 Nike Séria A
Autor: Myso

Taliansky Juventus Turín predstavil v polovici júla svoje nové dresy pre novú sezónu 2011/2012. V závere rozsiahleho článku o hlavných pruhovaných sa objavila aj zmienka o náhradných ružových a čiernych brankárskych. Viac informácií o nich sa môžete dočítať práve dnes.

Náhradné dresy sú v ružovej farbe, v ktorej hrávali futbalisti Juventusu krátke obdobie po vzniku klubu v roku 1897. Partnerom klubu bude na náhradných dresoch domáca spoločnosť Balocco, ktorá so “zebrami” podpísala zmluvu len minulý rok. Jej logo sa prvýkrát objavilo na bielych dresoch Juventusu s talianskou trikolórou.

Výrazná čierna hviezda, v ktorej hornom cípe sa nachádza klubový znak, taktiež nie je súčasťou oblečenia “starej dámy” po prvýkrát. Futbalovým priaznivcom by sa mohli spomienky na tento symbol vymaniť napr. pri záberoch z finále Ligy majstrov 1996, kedy Juventus v modrých dresoch so žltými hviezdami zdolal holandský Ajax.

Vľavo pod ružovým okrúhlym výstrihom sa nachádza čierne logo spoločnosti Nike. Na zadnej strane tričiek nájdeme pod ružovým výstrihom  čierny nápis Juventus. K ružovým tričkám budú nosiť futbalisti 27-násobného talianskeho majstra čierne trenírky a čierne štulpne doplnené ružovým logom výrobcu dresov.

Na júlovej prezentácií sa v útrobách nového štadióna Juventus Arena objavili aj brankárske dresy. Gianluigi Buffon bude chytávať spolu so svojimi kolegami v domácich stretnutiach v čiernom a v stretnutiach na súperových trávnikoch v šedom. Obidva dresy majú po bokoch pruhy v talianskych národných farbách.

Siedmy tím uplynulej sezóny talianskej Série A čaká na svoj v poradí už 28. titul od roku 2003. Dvojnásobný víťaz Ligy majstrov (1985, 1996) sa v pohárovej Európe tešil jedenkrát aj zo zisku PVP (1984) a trikrát triumfoval v Pohári UEFA (1977, 1990, 1993).

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok