Dresy Sportingu Lisabon 2011/2012

2011/2012 Portugalská liga Puma
Autor: Myso

Ešte začiatkom júna predstavil svoje nové dresy aj Sporting Lisabon. Osemnásťnásobného portugalského majstra bude aj naďalej obliekať nemecká spoločnosť Puma.

Hlavné dresy Sportingu sú tradične pruhované. Ich dizajn má byť návratom k jednoduchosti a histórií. Zlaté logá spoločnosti Puma umiestnené vpravo pod výstrihom a na obidvoch rukávoch majú symbolizovať úspechy klubu a rovnako aj farebne ladiť s levom v klubovom znaku.

Partnerom klubu sú Portugalské Telekomunikácie, podobne ako je to aj v prípade konkurenčného Porta. Pruhované tričká majú na zadnej strane pod bielym výstrihom vyšitý nápis Sporting. Pod ním je logo ďalšieho partnera klubu, ktorým je pivná značka Super Bock.

K pruhovaným tričkám budú nosiť držitelia devätnástich prvenstiev v Portugalskom pohári čierne trenírky, na ktorých sa nachádza klubový znak Lisabonu a zlaté logo spoločnosti Puma. Bielo-zelené pruhované štulpne majú v prednej časti vyšitú skratku klubu SCP – Sporting Clube de Portugal.

Náhradné dresy sú v bielej farbe kombinované s bledozelenou. Portugalské Telekomunikácie sa na náhradných dresoch Sportingu prezentujú televíznou službou MEO, ktorej čierno-biele logo je umiestnené uprostred. Biele trenírky majú na ľavej strane bledozelený trojuholník, bledozelené štulpne sú doplnené dvojicou bielych prúžkov.

Tretie dresy Sportingu sú opäť bielo-zelené, no majú zošívaný dizajn. Na ľavej, tmavozelenej časti tričiek je umiestnený klubový znak, pravá biela obsahuje logo spoločnosti Puma v tmavozelenej farbe. Dvojfarebné tričká sú doplnené čiernymi trenírkami a tmavozelenými štulpňami kombinovanými s čiernou farbou.

Brankári Sportingu budú chytať v žltých farbách, kombinovaných s čiernou a bielou.

Pozrite si aj videá z reklamnej kampane k novým dresom Sportingu Lisabon a rovnako z ich prezentácie.

Okrem spomínaných osemnástich titulov je Sporting v Portugalsku úspešný aj v domácom pohári, ktorý získal už 19-krát. V pohárovej Európe bol klub naposledy úspešný v roku 2005, kedy si zahral finále Pohára UEFA, predtým dokázal triumfovať v Pohári víťazov pohárov v roku 1964.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok