Dresy Írska 2010-2012

2010/2011 Reprezentácie Umbro
Autor: Myso

(aktualizované 1.4.2011 – doplnené foto náhradného dresu)

Írsko bude 12. októbra v poradí štvrtým súperom našej reprezentácie v kvalifikačnej B skupine o postup na EURO 2012. Zverenci talianskeho trénera Giovanniho Trapattoniho sú priebežným lídrom našej skupiny, keď uspeli v zápasoch proti Arménsku a Andorre. V obidvoch týchto stretnutiach nastúpili v zelených dresoch od spoločnosti Umbro, o ktorých sa máte možnosť dočítať práve v tomto článku.

Britská spoločnosť Umbro produkuje v poslednom čase dresy s veľmi jednoduchým dizajnom a inak tomu nie je ani v prípade Írska. Zelené tričká majú biely véčkový výstrih, pod ktorým sa vľavo nachádza znak Írskej futbalovej asociácie a na opačnej strane logo spoločnosti Umbro. Bielu farbu nájdeme okrem výstrihu aj na konci rukávov a rovnako biele sú aj pozdĺžne prúžky na bokoch. Írsko je jednou z mála reprezentácií, ktoré majú na svojich tričkách logo nejakého sponzora. V prípade Írov je to národná telekomunikačná spoločnosť Eircom. V kvalifikačných zápasoch však nastupujú bez akýchkoľvek reklám, tie sú totiž v medzištátnych zápasoch, ktoré organizujú FIFA a UEFA zakázané. K zeleným tričkám nosia írski reprezentanti oblečené väčšinou biele trenírky a bielo-zelené pruhované štulpne.

Náhradné dresy boli predstavené spoločnosťou Umbro začiatkom septembra. Biele tričká majú tentokrát okrúhly výstrih, ktorý je zelený, podobne ako konce rukávov. V prednej časti tričiek sa opäť nachádza logo spoločnosti Umbro ako aj znak Írskej futbalovej asociácie. Veľká trojka uprostred neoznačuje číslo hráča ale logo sponzora, ktorým je pre náhradný dres telekomunikačná spoločnosť Three. Po bokoch si môžeme všimnúť ešte zlato-zelené pozdĺžne prúžky. Predaj náhradných dresov začína na stránke oficiálneho obchodu FAI začiatkom októbra. Biele tričká budú kombinované so zelenými trenírkami a bielymi, prípadne zelenými štulpňami.

Írska reprezentácia zatiaľ nedosiahla výrazné medzinárodné úspechy. Na majstrovstvách sveta sa „The Boys in Green” predstavili zatiaľ trikrát, za každým sa im podarilo postúpiť zo skupiny, no na medailový úspech to nikdy nestačilo. Dvakrát skončili v osemfinále (1994, 2002) a raz vo štvrťfinále (1990). Na európskom šampionáte sme mali možnosť Írov vidieť v rokoch 1964 a 1988, kde zaknihovali dve umiestnenia na 5. mieste.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok