Dresy Ruska 2010-2012

2010/2011 Adidas Reprezentácie
Autor: Myso

Rusko bude už v utorok súperom našej reprezentácie v kvalifikačnej skupine B o postup na záverečný turnaj EURO 2012. Svoje nové dresy predstavili Rusi ešte na jeseň 2009, kedy v nich odohrali neúspešný barážový dvojzápas o postup na MS 2010 proti Slovinsku. Výrobcom dresov je nemecká spoločnosť Adidas.

Hlavné dresy sú tmavočervené kombinované so zlatou. Na prednej strane tričiek sa nachádza 5 tenkých horizontálnych prúžkov v zlatej farbe. Priestor medzi prúžkami vypĺňa textúra orla, ktorého je možné nájsť v štátnom znaku krajiny. Na zadnej strane tričiek sa vo vrchnej časti nachádza nápis „Rossiya” v azbuke. Logo Ruskej futbalovej únie nájdeme netradične v dolnej časti tričiek, keďže pod výstrihom dostal prednosť štátny znak. Tričká sú doplnené tmavočervenými trenírkami a pruhovanými štulpňami kombinovanými so zlatou.

Náhradné ruské dresy sú v národných farbách – bielej, modrej a červenej. Vrchná časť tričiek je tmavočervená so zlatými pásmi typickými pre dresy od spoločnosti Adidas. Modré logo výrobcu dresov sa nachádza vpravo pod véčkovým výstrihom, štátny znak Ruska je na opačnej strane. K bielym tričkám zvyknú mávať ruskí reprezentanti oblečené modré alebo biele trenírky kombinované so zlatou. Biele štulpne sú vo vrchnej časti tmavočervené so zlatými pruhmi.Samostatné Rusko hralo na záverečnom turnaji MS zatiaľ dvakrát, v rokoch 1994 a 2002 ale nepostúpilo zo základnej skupiny. S rovnakými výsledkami sa skončilo aj ruské účinkovanie na EURO 1996 v Anglicku a EURO 2004 v Portugalsku. Najväčší úspech tak Rusi dosiahli pred dvomi rokmi v Rakúsku a Švajčiarsku, kde skončili až v semifinále po prehre 0:3 so Španielskom. Prebiehajúcu kvalifikáciu EURO 2012 začalo Rusko víťazstvom 2:0 v Andorre. V skupine B na nich ešte čakajú zápasy s Írskom, Arménskom, Macedónskom a najbližšie v Moskve súboj s našimi reprezentantmi.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok