Náhradné dresy Juventusu Turín 2023/2024

2023/2024 Adidas Séria A
Autor: Myso

Začiatok týždňa patril oficiálnemu predstaveniu nových náhradných dresov Juventusu. Tie sú inšpirované majestátnym pohorím Monte Rosa. Hory čnejúce sa nad Turínom dostávajú pre sezónu 2023/24 priestor na nových súpravách Bianconeri ako pocta prírodnému zázraku rozprestierajúcemu sa nad domovom futbalového klubu Juventus.

Aj náhradnému oblečeniu tak dominujú pruhy, ktoré sú tentokrát ale v horizontálnom prevedení. Strieda sa na nich šedá a ružová farba. Táto kombinácia odkazuje na zasnežené a skalnaté svahy spomínaného pohoria. Ružové odtiene nesúvisia len s názvom horského masívu, ale taktiež symbolizujú aj odraz slnečných lúčov od jeho skál. Farba navyše patrí ku klubovej histórii, keďže úplne prvé dresy hráčov Juventusu boli ružové.

Turínsky klub sa tak po štyroch rokoch vracia k svetlému prevedeniu svojich súprav určených pre stretnutia na súperových ihriskách. V posledných sezónach predstavila Stará dáma čierne a tmavomodré dresy, biele mali futbalisti 36-násobného talianskeho majstra naposledy v ročníku 2019/20. Pruhované tričká dopĺňajú biele trenírky a štulpne s čiernymi prúžkami charakteristickými pre nemeckého dodávateľa.

Nové dresy si zverenci Massimiliana Allegriho oblečú len v rámci talianskych súťaží. Juventus bol totiž pred pár dňami pre nasledujúcu sezónu 2023/24 definitívne vylúčený z boja o európske poháre. Dôvodom sú nezrovnalosti v účtovníctve a viaceré finančné priestupky. Bianconeri mali vďaka siedmej priečke v minulom ročníku štartovať v Európskej konferenčnej lige, kde ich však nahradí AC Fiorentina.

Publikované 12. júla 2023 a zaradené do
2023/2024 Adidas Séria A

📸 instagram.com/juventus, adidas.com a Getty Images

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok